Nieuws Limburg Connect Group (Genk): 2,5 miljoen in het rood

Connect Group (Genk): 2,5 miljoen in het rood

Connect Group (Genk): 2,5 miljoen in het rood

De Connect Group, misschien beter bekend onder de vorige naam IPTE uit Genk, heeft vorig jaar een nettoverlies geboekt van 2,5 miljoen euro. Een groot deel hiervan is echter te wijten aan een provisie van 1,6 miljoen, aangelegd voor twee klanten met betalingsproblemen.

Het beursgenoteerde technologiebedrijf, dat wereldwijd zowat 2000 werknemers telt, is ontstaan uit IPTE, toen in 2009 de automatiseringsafdeling werd afgesplitst en verkocht. In 2009 leed Connect Group zonder de opbrengst van het verkochte deel, door de crisis nog een verlies van 3,6 miljoen euro. Het bedrijf werd opgericht door Huub Baren en wordt momenteel geleid door Hasselaar Luc Switten (foto), die ook mee aan de wieg van het bedrijf stond.

Vorig jaar steeg de omzet met 10% tot 133,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat verbeterde aanzienlijk tot een licht verlies van 167.000 euro (tegen een bedrijfsverlies van bijna 2 miljoen euro in 2009). Connect Group had in de eerste helft van 2010 nog flink te lijden van een tekort aan componenten.

Ondanks de afschrijving van 1,6 miljoen euro, werd het vierde kwartaal van 2010 met een kleine winst afgesloten.

Op de Brusselse beurs won het aandeel na de bekendmaking van de cijfers nagenoeg 4% tot 2,1 euro.

D.C./K.Me

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Klussers kabbelen door de crisis

Kluster, een Limburgs platform dat handige Harry's in contact brengt met particulieren, is geselecteerd voor Birdhouse Accelerator, een programma dat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.