Eskatrans en Rijoko Vrachtwagens van Eskatrans en Rijoko.

Containervervoerder Eskatrans neemt Rijoko over

Containervervoerder Eskatrans uit Turnhout breidt met de overname van Rijoko uit Malle zijn verankering in de Noorderkempen verder uit.

Eskatrans werd in 2006 opgericht door Steven Meeus. Naast transport biedt Eskatrans ook verkoop, stockage en handling van containers aan vanop de site te Turnhout. De voornaamste bestemmingen zijn Benelux, Duitsland en Frankrijk vanuit of naar de havens van Antwerpen, Zeebrugge of Rotterdam.

Rijoko werd eind jaren '70 opgericht door Roger Nuyts en focust zich sinds begin jaren ’90 op containertransport. De zonen Johan, Rik en Koen bouwden het bedrijf later succesvol uit. Het bedrijf bevindt zich in Westmalle.

Na de overname van De Backer Transport begin 2023 wordt met de acquisitie van Rijoko het aanbod van Eskatrans in vervoer van zeecontainers versterkt. De aankoop kadert in de strategie om via overnames de lokale verankering verder uit te breiden. Alle chauffeurs en een vloot van 15 trekkers en een 30-tal opleggers worden ondergebracht in de Eskatrans organisatie.

De transactie kwam tot stand door bemiddeling van De Putter & Co, die door haar expertise binnen transport en logistiek een meerwaarde kon optekenen voor alle partijen.