636A0849_Kurt Van Dal

Contract van 16 miljoen voor E-power (Nieuwerkerken)

De producent van generatoren E-power uit Nieuwerkerken (het vroegere Europower) heeft een order ontvangen van Elia voor de levering van 250 groepen voor noodstroom. Het contract, dat black-outs moet voorkomen in de transformatorstations, heeft een waarde van 16 miljoen euro, aldus De Tijd.

E-power is het bedrijf dat ondernemer Kurt Van Dal twee jaar geleden overnam van de gebroeders Heylands. Hij vormde de naam om tot E-power en ging meteen verder op het elan van de internationale groei.

De grootste bestelling die Van Dal mocht noteren, is die van 250 noodstroomgeneratoren aan de netbeheerder Elia. De komende 5 jaar mag E-power de aggregaten leveren en vervolgens 20 jaar lang het onderhoud voorzien. Dit alles is goed voor een waarde van 16 miljoen euro.

om evenveel hoogspanningsposten te voorzien van noodstroom. Het contract heeft een waarde van ongeveer 16 miljoen euro, gespreid over vijf jaar, inclusief het onderhoud gedurende de komende twintig jaar. Dat is zowat de hele jaaromzet van 2 jaar geleden, en de helft van het huidige volume.

In 2017 besteld Elia al eens 206 generatoren in Nieuwerkerken. Die zullen eind dit jaar allemaal de deur uit zijn, waarna het nieuwe contract begint te lopen.

Nog volgens Van Dal in De Tijd, werkt E-power intussen aan drie nieuwe overnames, waarvan twee nog dit jaar rond moeten raken.