Coox investeert fors in nieuwe Audi-vestiging

De VW- en Audi-dealer Coox Motors heeft ruim 3,2 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe Audi-showroom in Lanklaar. Het nieuwe gebouw is een primeur voor de Benelux en de eerste showroom die werd ingericht volgens de nieuwste Audi-normen. De nieuwe inrichting van de showroom beklemtoont de sportiviteit van het merk en straalt luxe uit.

Voor de bouw van het complex ging Coox in zee met de Limburgse industriebouwer Gijbels en met het Hasseltse architectenbureau MaMu. “De buitenkant van het gebouw werd geïnspireerd door de honingraat-structuur van het radiatorrooster van de sportieve Audi-modellen”, legt Gregor Coox uit. “De binnenkant doet met zijn schuine muur dan weer denken aan de banking van een racecircuit zoals de Nordschleife van de Nurburgring.”

Bovendien heeft Coox Motors ook voor de vestiging in Rekem zijn portefeuille opengetrokken. Daar is vanaf nu de showroom gevestigd van VW, zowel personen- als bedrijfswagens. De parking werd vergroot, de showroom opgefrist en de werkplaats vernieuwd. In totaal investeerde Coox Motors 4,5 miljoen euro in zijn twee vestigingen. “Bij dergelijke investering ga je niet over één nacht ijs. Ons vertrouwen in het merk, het bedrijf en in de invoerder hebben ons over de streep getrokken”, aldus Etienne Coox. “Wij geloven in de toekomst van het merk. De lancering van de A1 is nog maar het begin. De komende jaren worden verschillende nieuwe modellen gelanceerd. Met de nieuwe vestiging kunnen we die groei alvast aan.”

Gregor Coox verwacht dat de Audiverkoop geleidelijk zal groeien. In 2009 verkocht Coox zo’n 300 Audi’s, dit jaar wordt gestreefd naar 340 exemplaren. “Opvallend is dat wij de helft van onze auto’s verkopen aan particulieren. Dat heeft tot gevolg dat de catalogusprijs van die auto’s een stuk hoger ligt dan gemiddeld omdat onze klanten hun auto wat meer personaliseren.”

Sinds begin dit jaar hebben de zonen Gregor en Jochem Coox de aandelen van het familiebedrijf overgenomen van hun vader Etienne, die de functie van afgevaardigd bestuurder behoudt. De groep Coox realiseert een omzet van 30 miljoen euro en streeft naar een totale verkoop van zo’n 1.000 voertuigen per jaar. In de twee vestigingen zijn een dertigtal werknemers aan de slag.