delorge corda elektrisch

Corda Campus deelt elektrische wagens

Werknemers die actief zijn op Corda Campus kunnen voortaan gebruik maken van twee gloednieuwe elektrische deelwagens. De ID3 en ID4 van Volkswagen kunnen op eender welk moment gereserveerd en gebruikt worden door de Corda-community. Met dit testproject, dat samen met Delorge Groep wordt opgezet, wil de technologiecampus meer te weten komen over het gebruik van elektrische deelwagens.

Het project geeft de werknemers de kans om de wagen vaker thuis te laten. “Ze kunnen makkelijk met de fiets, bus of trein naar de campus komen en zich toch makkelijk verplaatsen naar klanten of vergaderingen buiten de campus door gebruik te maken van de deelwagens”, zegt de algemeen directeur van Corda Campus, Raf Degens.

Pilootproject
“Als innovatiecampus zijn we volop bezig met nieuwe toepassingen op elk gebied, ook wat betreft mobiliteit”, zegt Raf Degens. “Dat elektrische wagens de toekomst zijn, staat als een paal boven water. Het spreekt dan ook voor zich dat we als technologiecampus bekijken welke rol wij hierin kunnen spelen. Met dit pilootproject willen we meer te weten komen over het gebruik van deze elektrische deelwagens, zoals de tijdstippen van gebruik, de afstanden die ermee worden afgelegd, het verbruik, enzovoort. Aan de hand van dit soort data kunnen we ons aanbod verder afstemmen op de noden en verwachtingen van onze community.”

Het testproject start met twee deelwagens, maar dat kan snel evolueren. “Corda Campus is de ideale proeftuin om meer te weten te komen over het rijgedrag van de elektrische bestuurder in een professionele omgeving”, zegt de Managing Director van A&M Invest, Tom Lambert. “De troef van deze test is de toegankelijkheid. Iedereen die werkt op de campus kan van de wagens gebruik maken. Wij gaan hier dan ook flexibel op inspelen door ons aanbod aan te passen aan de vraag en aan de mogelijkheden.”