Corda INCubator stelt wagens ter beschikking van starters

Start-ups van de Corda INCubator in Hasselt kunnen voortaan gebruik maken van drie wagens om naar klanten of andere zakelijke afspraken te karren. In samenwerking met Groep Delorge en de start-up Tapazz kunnen de twee Audi's en een Skoda Superb gereserveerd worden.

Corda Incubator Wagens"Het initiatief kadert binnen het doel dat Corda INCubator voor ogen heeft, met name een facilitator zijn voor Limburgse start-ups," zegt Patrick Kestens, algemeen directeur van de organisatie. "Mobiliteit is daar een cruciaal onderdeel van. We kunnen hen letterlijk een vliegende start bieden en hen zo veel mogelijk opportuniteiten laten benutten. Bovendien werken we zo mee aan de 'sharing economy', waar we sterk in geloven."

"Ook voor ons is het een manier om een pioniersrol op te nemen," zegt Claudio Swijsen, B2B-manager van Groep Delorge, die het idee lanceerde. Ook de Hasseltse start-up Tapazz leverde zijn bijdrage aan het project. Het bedrijf ontwikkelde een gepersonaliseerde app, waarmee de starters de voertuigen kunnen reserveren. Iedere bewoner van de Corda INCubator krijgt een persoonlijke inlogcode en een aantal credits om maandelijks voor een bepaald aantal dagen of uren een auto te gebruiken.