hoog en cor 2

Cornelissen en Hoogmartens zijn uithangborden

Brouwerij Cornelissen (Bree) en Hoogmartens Wegenbouw (Opglabbeek) zijn door een vakjury aangeduid als Ambassadeur Excellent Familiebedrijf. Met deze onderscheiding schuiven de gespecialiseerde cellen van VKW Limburg en UHasselt inspirerende rolmodellen met een familiale structuur naar voor.

De onafhankelijke expertenjury onder leiding van prof. dr. Wim Voordeckers (UHasselt) selecteerde Brouwerij Cornelissen en Hoogmartens Wegenbouw uit een lange lijst van kandidaten. "Het zijn twee parels van familiebedrijven waar een goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties hand in hand gaan", aldus Voordeckers. "Zij zijn niet alleen financieel gezond, beide ondernemingen slagen er ook in om de familie en het bedrijf op een succesvolle manier aan elkaar te linken. Ze installeren corporate en familiale governance-mechanismen en investeren in goede managementstructuren en een mensgericht beleid. Daarnaast ontwikkelen ze een strategische visie om het bedrijf naar een volgende groeifase te brengen. Ze kijken daarbij verder dan de landsgrenzen, zonder de lokale markt uit het oog te verliezen. Het familiale karakter spelen ze uit als een competitief voordeel en in het traject dat ze afleggen, is professionalisering de rode draad. Het zijn ook mooie voorbeelden van lerende organisaties waar ideeën met potentieel niet onderaan de prioriteitenlijst blijven hangen."

Brouwerij Cornelissen en Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek mogen zich nu dus 2 jaar lang Ambassadeur Excellent Familiebedrijf noemen. Dit in opvolging van drukkerij Haletra, bouwbedrijf Haex en Group Vandersanden. De uitverkorenen worden op maandag 10 december gelauwerd tijdens het Family Business Event van VKW Limburg in Thor Park Genk.

De laureaten in een notendop:

Hoogmartens Wegenbouw nv:

- opgericht in 1963
- 3e generatie aan het roer: CEO Tom Hoogmartens
- aanleg en onderhoud van buitenverhardingen en openbare wegen
- gevestigd in Opglabbeek en Venlo (NL)
- 95 medewerkers
- omzet 2018: 32 miljoen euro

Brouwerij Cornelissen

- opgericht in 1859
- 6e generatie aan het roer: CEO Jef jr Cornelissen
- productie van voornamelijk ambachtelijke speciaalbieren
- gevestigd in Opitter
- 35 medewerkers
- omzet 2018: 6,5 miljoen euro