cornelissen jr

Cornelissen vult prijzenkast verder aan

Niet alleen de brouwerijen van Wilderen en Kompel vielen in de prijzen op de World Beer Awards. De Breese brouwerij Cornelissen won maar liefst 4 gouden en 1 bronzen medaille.

Afgelopen week werden in diverse categorieën de beste bieren per land gekozen. Het zijn zij die het volgende maand tegen de winnaars van de andere landen opnemen in de strijd voor de beste van de wereld. Brouwerij Cornelissen, een vaste waarde op deze World Beer Awards, kwam naar huis met 5 medailles, waarvan 1 bronzen (Cornelissen Luxury Lager) en 4 gouden (Sint-Gummarus Dubbel, Herkenrode Noctis, Limburgse Witte en Kriekenbier Weat). Voor de wereldtitel op 20 september komt Sint-Gummarus Dubbel nog in aanmerking.

De oorsprong van brouwerij Cornelissen is terug te vinden in de gemeente Gerdingen, in het begin van de jaren 1800. Vandaag is de brouwerij sedert een 4 jaar in volledig beheer van CEO Jef Cornelissen, 6de generatie van dit prachtige Limburgse familiebedrijf. Er wordt momenteel bijna 50.000 hectoliter bier gebrouwen. “We hebben de visie dit aantal aanzienlijk te verhogen in de komende jaren, zowel in binnen- als buitenland”, zegt Jef Cornelissen, die ook nog graag kwijt wil dat “het behalen van de diverse gouden medailles alleen te danken is aan het teamwork van 35 gepassioneerde medewerkers.