Nieuws Limburg Corona schept kansen voor overnames

Corona schept kansen voor overnames

Corona schept kansen voor overnames

Een 5-sterren B&B aan de Maaskant? Een juwelierszaak in het centrum van Lommel? Of een goed draaiende tegelhandel in Zuid-Limburg? Het zijn allemaal ondernemingen die een overnemer zoeken. Misschien bent u ook op zoek naar een koopje?

Het valt op dat er in coronatijden meer ondernemingen te koop staan. Volgens de bemiddelingskantoren heeft de verplichte sluiting en de andere beperkingen een aantal ondernemers doen nadenken over hun toekomst. Ze zien hun omzet soms zwaar afkalven en kunnen niet meer de moed en energie opbrengen om na het opheffen van de maatregelen er opnieuw voor 200% tegenaan te gaan. Eerder dan hun zaak straks failliet te laten gaan, zoeken ze een gepassioneerde overnemer om hun levenswerk verder te zetten. Anderen beschouwen deze verplichte rustperiode als een mooi moment om ermee op te houden en te gaan genieten van een welverdiend pensioen.

Niet toevallig zijn er heel wat ondernemingen te koop uit sectoren die het door de crisis extra te verduren hebben: eetgelegenheden, B&B’s, een tentverhuurder, maar ook garage- en bandenbedrijven. Alleen al op Overnamemarkt staan momenteel 42 bedrijven in in de aanbieding. Eén daarvan is juwelier Bart Brans in Lommel. “We zijn al meer dan 60 jaar een gevestigde waarde met een trouw cliënteel”, zegt de zaakvoerder. “Omdat er geen familiale opvolging is, zoeken we iemand die met dezelfde passie een vervolg aan dit verhaal wil breien.” Om dezelfde reden wil een gekende bandencentrale in Midden-Limburg graag een overnemer vinden.

En zo houdt de crisis ook een aantal opportuniteiten in voor bedrijven die graag verder willen doorgroeien en dit proces via een overname willen versnellen.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.