Groepsfoto_ondernemers

Creatieve ondernemers laten zich doorlichten in Genk

Of je bedrijf 'goed bezig' is? Waar er verbeterpunten mogelijk zijn? Dat zie je als ondernemer vaak niet door de oogkleppen van de dagelijkse realiteit. Toch kan een verfrissende blik van buitenaf de ogen doen opengaan en een wereld van verschil betekenen. Het is daarom dat een aantal bedrijven van de C-mine Crib in Genk een groep van 50 kritische studenten hadden uitgenodigd om op een andere manier naar hun business te kijken.

C-mine Crib bracht zijn creatieve ondernemers samen met 50 eerstejaarsstudenten van Hogeschool UCLL voor de eerste editie van de ‘Inside Out Day’. Daarbij werden studenten werden voor de leeuwen gegooid. De bewoners van C-mine Crib pitchten hun bedrijf aan de studenten, waarop de kritische jongelui een spervuur aan vragen mochten openen. Een verfrissende douche dus, voor zowel de studenten als ondernemers.

Van idee tot tastbaar product

“We spelen met C-mine Crib een voortrekkersrol in het ombuigen van zakelijke opportuniteiten naar creatieve successen”, stelt Marijke Steegen, manager Creatieve Economie van C-mine Crib. "Daarbij is talentontwikkeling cruciaal. Elkaar uitdagen op creatief én innovatief vlak: zo worden mooie ideeën omgezet naar tastbare producten. Deze formule van matching is enerzijds ideaal voor de studenten om dit eens in het echt - en vanop de eerste rij - te beleven. En is anderzijds ook ideaal voor de bedrijven, want de studenten werpen van hun kant een verfrissende en kritische blik op het management, de producten en concepten. Dat leidt tot nieuwe inzichten.”

Gelijkgestemde zielen
“De samenwerking met C-mine Crib verliep vlot”, aldus Eva Vanspauwen, opleidingsverantwoordelijke bedrijfsmanagement van UCLL. “Onze studenten volgen deze opleiding om uit hun comfortzone de toekomst in te stappen, steeds met een strategisch plan in het achterhoofd en met oog op innovatie. Met deze Inside Out Day op C-mine Crib maken studenten van dichtbij kennis met ondernemingen waar datzelfde streven naar innovatie, strategie en durf heerst.”

Een voorbeeld?
Elissa Verjans van Ella Vive was één van Cribbers die de studenten omver blies met haar enthousiasme en tips uit het dagelijkse ondernemersleven. “Fail fast en leer ervan. Maak duidelijke afspraken met je klant. Schakel een goede boekhouder in die affiniteit heeft met jouw sector.” Elissa gaf de studenten als het ware een stoomcursus ondernemerschap. "In dienstverband voelde ik mij als een hamster in het wiel van de maatschappij. Als ondernemer voel ik mij wel helemaal in mijn nopjes. Dus studenten die willen springen naar het ondernemerschap: go!"