Nieuws Limburg Creyns vreest winter in eindsprint

Creyns vreest winter in eindsprint

Creyns vreest winter in eindsprint

“Als het nu geen vier weken winter blijft, kunnen we de omzet van vorig jaar nog evenaren,” zegt Jo Creyns van de gelijknamige groothandel in bouwmaterialen uit Opglabbeek. Nu de sneeuw overal blijft liggen, zitten vele van zijn klanten thuis met de vingers te draaien. “In het begin van 2010 kenden we ook zo’n periode, maar gaandeweg hebben we alles kunnen inhalen. In dat opzicht komt het slechte weer nu wel wat ongelegen.”

Nochtans doet Creyns het helemaal niet slecht. Het familiebedrijf, dat intussen werd overgenomen door de Ierse CRH-groep, maar nog steeds door Jo Creyns en zijn zus Catharina wordt geleid, wist in 10 jaar tijd de omzet zowat te verdubbelen tot 18 miljoen euro. “We blijven ambitieus en kijken vooruit,” aldus nog de zaakvoerder. “Weldra gaan we de toonzaal en het magazijn nog wat uitbreiden. We hebben bovendien een terrein van 1 hectare aangekocht, om indien nodig verder te groeien. Door onze centrale ligging in Opglabbeek, vlakbij de grote snelwegen, is er nog voldoende potentieel.”

Bij Creyns werken vandaag 25 mensen. Naast de distributie van bouwmaterialen produceren ze ook nog zelf gestabiliseerd zand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.