Nieuws Limburg Crisis in Griekenland doet Zonhoven floreren

Crisis in Griekenland doet Zonhoven floreren

Crisis in Griekenland doet Zonhoven floreren

Hellenica S&O is een jong bedrijfje uit Zonhoven dat gespecialiseerd is in Griekse producten. Oei, horen wij u denken… De Griekse crisis zal er ongetwijfeld roet in het eten gooien? Niets is minder waar. Zaakvoerders Jeroen Boermans en zijn (Griekse) toekomstige vrouw Pagona Tsikli, zien hun onderneming groeien als kool. Niet alleen vinden de Griekse voedingswaren en verzorgingsproducten vlot hun weg naar de Belgische consumenten, Hellenica profiteert ook mee van de crisis.

hellenica“Omdat de prijzen er laag zijn, floreren de hotels momenteel,” zegt Jeroen. “Dat is goed nieuws voor de lokale leveranciers aan de horeca. Zo ook familie van ons, die een productiebedrijf heeft in zeepjes en lotions. In tegenstelling tot de mediaberichten, draait die business op volle capaciteit. Meer nog, er wordt uitbreiding gezocht, en zo komt het dat wij hun producten in België mogen verdelen.” Ook de voedingsproducten, zoals olijfolie, komen uit familiale, ambachtelijke productiefaciliteiten. En zo blijkt dat het toch niet allemaal kommer en kwel is met de Griekse economie. Noch met de Zonhovense…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.