Nieuws Limburg Crowdfunding redt jonge ondernemer uit Sint-Truiden

Crowdfunding redt jonge ondernemer uit Sint-Truiden

Crowdfunding redt jonge ondernemer uit Sint-Truiden

Mofrubel is de naam van het fruitbedrijf dat de jonge ondernemer Arthur Madeleine (23) in Sint-Truiden heeft opgestart. Zijn business zou door de boycot van Rusland geen lang leven beschoren zijn. Met een marktprijs van 7 cent per kilo is het interessanter om het fruit aan de bomen te laten rotten.

juice-for-change-378x252Dat wil de organisatie Juice For Change absoluut vermijden. Ze hebben een crowdfundingactie opgezet, waarbij het grote publiek kan intekenen om een zak vers geperst appelsap van 5 liter te kopen. Er werd al zo’n 11.000 ingezameld. Hiermee kunnen ze Arthur een prijs van 31 cent per kilo appelen geven, waarmee hij wel uit de kosten geraakt.

Het is Persmobiel Kempenland dat aanstaande zondag met de mobiele persinstallatie naar Sint-Truiden zal afzakken om er 7 tot 8 ton appelen te verwerken tot 4.000 liter appelsap.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.