CSM haalt 2 opdrachten binnen voor 22 miljoen

Het staalconstructiebedrijf CSM uit Hamont-Achel is druk bezig met de overkapping van de perrons in het station van Rotterdam. Het gaat om een opdracht van 12 miljoen euro. "Een zeer complexe klus, die in diverse fases verloopt," zegt financieel directeur en bestuurder Pieter Vanderhenst. "Het staal moet per spoor worden aangevoerd op momenten dat er geen verkeer is. Momenteel zijn er 2 van de 8 fases achter de rug."
Een tweede order dat CSM wist binnen te halen, is de bouw van een nieuw theatercomplex in Utrecht. "Ook dit is een complexe constructie, waarbij 4 theatherzalen boven elkaar worden gebouwd, zodat er gelijktijdig 4 aparte evenementen kunnen plaatsvinden," verduidelijkt Mr. Vanderhenst. "Dit project moet nog starten, we zitten momenteel in de studiefase. Het vertegenwoordigt voor ons een omzet van zo'n 10 miljoen euro."
Vorig jaar was CSM ook vooral in het buitenland actief, met projecten in Nederland, Luxemburg en Frankrijk, onder meer voor Aldi. "Dat komt omdat wij meer gespecialiseerd zijn in architecturale, visueel interessante constructies," aldus nog de directeur. "Zeker in Nederland is dit belangrijk. In België moeten de gebouwen vooral functioneel zijn."
Het totaal van deze 2 Nederlandse opdrachten vertegenwoordigt zowat een hele jaaromzet van CSM. Het bedrijf, dat behoort tot de Belgische groep Buyck, telt zo'n 155 medewerkers, waarvan een 10-tal in het afgelopen jaar werden aangeworven.