Cubigo bij 15 beste start-ups wereldwijd

Geert Houben, CEO van het Limburgse bedrijf Aristoco, is als eerste Belg ooit, door Google uitgenodigd om deel te nemen aan het 14-daagse opleidingskamp BlackBox Connect. Dat komt omdat hun toepassing, Cubigo genaamd, wordt beschouwd als één van de 15 meest beloftevolle start-ups wereldwijd. Cubigo is een technologisch platform dat ouderen en andere zorgbehoevenden op een gebruiksvriendelijke manier kunnen hanteren om vanuit hun woning bijvoorbeeld te chatten met de dokter, een warme maaltijd te bestellen of de afvalkalender te raadplegen. (zie korte video hieronder).

fam app cubigoGoogle nodigt ieder jaar de 15 bedrijfsleiders uit die een bedrijf runnen met een fantastisch potentieel. In Silicon Valley (San Francisco) mogen ze gedurende 14 dagen deelnemen aan een soort 'bootcamp' waar ze contacten kunnen leggen met investeerders, resellers, experten en verantwoordelijken van andere technologiebedrijven. Ondertussen krijgen de 15 deelnemers allerlei tips en tricks over de verdere uitbouw van hun bedrijf.

Perenaar Geert Houben is blij met de uitnodiging. "Dat ik de eerste Belg ben die in de afgelopen 10 jaar hiervoor wordt gevraagd, is een teken dat men in onze toepassing gelooft," zegt hij. "Het is een grote opportuniteit om de doorbraak van Cubigo in de VS, en zelfs verder, te versnellen. Ik ga er dan ook naar toe om ogen en oren open te houden en alle geboden kansen te benutten."

Cubigo, dat al meermaals werd bekroond in België en in Nederland, is momenteel ook actief in Spanje en de VS. Er werken 22 mensen, waarvan de meerderheid in het hoofdkantoor op het Wetenschapspark in Diepenbeek.

https://www.youtube.com/watch?v=bj7t8PpuiAE