Nieuws Limburg Cyclis leert Hollanders fietsen (via leasing)

Cyclis leert Hollanders fietsen (via leasing)

Cyclis leert Hollanders fietsen (via leasing)

Nederland is internationaal gekend als een écht fietsland, maar het concept van fietsleasing door bedrijven is er nog totaal niet ingeburgerd. Het Hasseltse bedrijf Cyclis Bike Lease, dat met ruim 20.000 leasefietsen de pionier én marktleider is in België, gaat nu de stap naar Nederland zetten om onze noorderburen wegwijs te maken in deze voor iedereen interessante formule.

Cyclis Bike Lease, het bedrijf van ondernemer Joep Kempen, trekt in eerste instantie naar Nederland op vraag van Belgische klanten die ook een vestiging hebben in Nederland. Ze willen met veel plezier hun Nederlandse werknemers een bedrijfsfiets in een leasingformule aanbieden, maar het concept bestaat daar helaas nog niet.

En dus maakt Cyclis zelf de stap. “Nederland staat bekend als een fietsland, want maar liefst 36% van de Nederlanders gebruikt de fiets dagelijks als transportmiddel”, weet Daisy Romih, Head of Growth bij Cyclis Bike Lease. “Gek genoeg is fietsleasing, zoals we dat hier in België kennen, daar nog niet uitgewerkt. Dat lijkt ons dus een grote opportuniteit. We voeren momenteel een aantal pilot tests uit en leveren de eerste fietsen af. In 2022 zullen we officieel starten in de hoop dat het ook daar een groot succes zal worden.”

De uitdaging voor Cyclis is de formule af te stemmen op de lokale fiscaliteit, die in Nederland anders in elkaar zit. Het voordeel voor de gebruikers van een fietsleasing wordt daar uitgedrukt in een verminderde belastingdruk, afhankelijk van het brutoloon dat de werknemers ontvangen. Een op het eerste zicht complex gegeven dat kans op slagen heeft als het voordeel helder en duidelijk kan uitgelegd worden. Maar laat dat nu de specialiteit zijn van Joep Kempen, Daisy Romih en de rest van het team… Kwestie van tijd vooraleer Cyclis Bike Lease daar voet aan de grond krijgt…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.