damhert logistiek ict

Damhert investeert in grotere bedrijfszekerheid

Als toeleverancier van voedingsingrediënten is de timing van het logistieke proces cruciaal voor Damhert Nutrition uit Heusden-Zolder. Het bedrijf investeert dan ook permanent in het verhogen van de efficiëntie en de betrouwbaarheid. Zopas werd de IT-infrastructuur verder uitgebouwd, "zodat de techniek een facilitator is in plaats van een bottleneck", aldus CEO Grete Remen.

"We moeten als bedrijf tegelijk de efficiëntie verhogen en de kosten onder controle houden. De processen worden telkens complexer. Zo zijn we leverancier geworden van zoetstof voor de kinderijsjes die IJsboerke maakt (o.a. voor Studio 100). Het spreekt voor zich dat onze leveringen perfect moeten aansluiten op hun productieplanning. Het is nodig om onze logistiek goed te monitoren, zodat we proactief kunnen inspelen op mogelijke haperingen."

Een voorbeeld is de IT-infrastructuur, die verder wordt uitgebouwd. "We zijn zopas in zee gegaan met het Limburgse bedrijf Integrio, dat een mooie oplossing heeft om alle processen permanent in de gaten te houden", zegt Peter Bols, IT-verantwoordelijke bij Damhert Nutrition. "ConnecThor, zoals het systeem heet, meet constant de belangrijkste parameters in ons netwerk en signaleert 24/7 als er iets dreigt mis te lopen. Dit betekent voor ons een besparing van tijd, kosten en neemt heel wat frustraties weg van onze mensen. De IT draagt dus bij tot een grotere bedrijfszekerheid en zo zou het dus moeten..."