genomineerden HD prijs

Davy & Peter, Marina of Stijn: wie is de strafste?

Voka Limburg heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de jaarlijkse Herman Dessersprijs, één van de grootste onderscheidingen die mensen met een verdienste voor de Limburgse economie te beurt kunnen vallen.

Het nominatiecomité heeft het niet gemakkelijk gemaakt voor de finale jury. Met Stijn Bijnens (ex-LRM, thans Cegeka), Marina Doggen (Gutami Solar) en het duo Davy Jonckers en Peter Manet (Yontec) komen 3 échte toppers aan bod. Alle 3 hebben ze in 2018 fenomenale prestaties geleverd, waardoor de eindstrijd voor de Dessersprijs nooit zo spannend was.

“We belonen al vijfentwintig jaar een persoon, onderneming of organisatie die Limburg met een uitzonderlijke prestatie op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk vlak op de kaart zet”, verduidelijkt Francis Wanten, voorzitter van Voka Limburg. “Door zijn of haar toedoen krijgt onze provincie een positieve uitstraling buiten haar grenzen.”

Wie het wordt, weten we op de Jaarvergadering van Voka Limburg, thans Applaus gedoopt. Komen in aanmerking:

Stijn Bijnens (LRM):

Onder leiding van Stijn Bijnens ontpopte LRM zich tot een Limburgs succesverhaal. De verkoop van Punch Powertrain mét garanties van lokale verankering in onze provincie zijn een hoogtepunt. Bovendien was de uitrol van het incubatorennetwerk een bepalende factor in de reconversie van Limburg. Die zijn vandaag goed voor 230 bedrijven en start-ups. De LRM-portfoliobedrijven stelden in 2017 overigens meer dan 10.000 mensen tewerk.

Marina Doggen (Gutami Solar):
Gutami Solar bestond al sinds 2009 in Nederland, maar Marina Doggen richtte in 2015 ook een Limburgse afdeling op van de zonnepaneleninstallateur, samen met een groothandel voor zonnepaneelsystemen. In 2018 realiseerde het bedrijf uit Beringen een omzetgroei van 48% en opende het een nieuw magazijn in de Nederlandse provincie Gelderland. Vandaag is het actief in heel de Benelux en is het de grootste installateur voor residentiele woningen. Dit jaar wil Gutami Solar groeien naar 35 miljoen euro en 160 medewerkers.

Davy Jonckers en Peter Manet (Yontec):
In 2005 richtte Davy Jonckers Jontech bvba op. In 2012 kwam Peter Manet aan boord en hieruit ontstond Yontec. Dat groeide uit tot een ambitieus bedrijf voor elektromechanisch onderhoud. Er zijn 200 techniekers actief over het hele land en die groei resulteerde dit jaar in de Limburgse Trends Gazellen-prijs voor middelgrote ondernemingen. Volgend jaar wil de onderneming met thuisbasis in Hasselt de kaap van twintig miljoen euro omzet halen en tegen eind 2019 wil het 50 extra mensen in dienst nemen.

Wie mag het worden voor u?