De Bellefroid stapt terug in de fitnessbranche

Het was 1983 toen Yves de Bellefroid, als één van de eersten in ons land, van start ging met een fitnesszaak, annex squashcomplex. Nu 33 jaar later is hij terug in de Hasseltse binnenstad, dit keer met een fitnesszaak, annex zwembad en kine. Een investering van 700.000 euro. “De cirkel is rond,” lacht de Bellefroid.

iFitness bellefroidNa zijn eerste fitnessavontuur, stampte Yves de Bellefroid (nu 57) in de jaren negentig samen met zijn toenmalige kompaan Geert Diepers, de keten Sportopolis uit de grond. Samen met diverse partners wisten ze Sportopolis uit te bouwen tot 11 vestigingen in Vlaanderen. In maart 2007 werd de keten verkocht aan het Nederlandse Health City. Zoals gebruikelijk moesten de oprichters van Sportopolis een niet-concurrentiebeding ondertekenen. “Maar dat is ondertussen afgelopen,” zegt de Bellefroid. En daarom heeft hij boven de Hasseltse Mediamarkt (het vroegere Bennie’s) 700.000 euro geïnvesteerd in de inrichting van een nieuwe zaak, onder de vlag van i-fitness. “Er is binnen Hasselt meer dan voldoende vraag naar een fitness die meer dan enkel wat toestellen te bieden heeft,” argumenteert de Bellefroid. “En het slaat aan: na amper twee weken tellen we al 400 leden.”

De ‘premium club’ kan ook gebruik maken van het zwembad en de sauna van het nabijgelegen hotel Radisson Blu. Bovendien heeft de zaak met zoon Dimitri de Bellefroid (30) zijn eigen kinesist/osteopaat in huis. “Dat is een bijzondere meerwaarde,” zeggen vader en zoon de Bellefroid. “Veel mensen die lid willen worden, zeggen er ook meteen bij dat ze bepaalde fysieke klachten hebben. We kunnen dan onmiddellijk aangepaste oefeningen voorstellen.” Samen met zijn partners Gertjan Jespers en Lorenzo Lopez y Lopez, baat zoon de Bellefroid in Genk de kinepraktijk a.spect uit.

De Hasseltse club maakt deel uit van de vrij jonge keten i-fitness met, behalve in Hasselt, nog acht vestigingen in Balen, Berchem, Lommel, Mol, Peer, Sint-Gillis, Turnhout en Ukkel.