Jury Beste Bouwteam

De beste bouwprojecten van Limburg? Zij maken een kans:

Zes projecten en drie bouwteams zijn door Bouwunie Limburg geselecteerd voor de finale van de Limburgse Bouw Awards. Wie er uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal gaat, zal blijken tijdens een ceremonie op 6 juni in Zolder. Het grote publiek kan van 13 tot 23 mei stemmen voor de Publieksprijs.

Als eerste komen de genomineerden voor de Limburgse Architectuurprijzen 2024 aan bod. Bij de grote projecten gaat de strijd tussen het Kunstenhuis Timelab van A2O-architecten (Hasselt), het Wooncollectief Borgerhout van Architecten Broekx - Schiepers (ook uit Hasselt) en Campus De Helix Maasmechelen van De Gouden Liniaal Architecten (Genk).

Bij de kleine projecten wordt er strijd geleverd tussen Boco Food Concepts van UAU Collectiv (Hasselt), het project Vol-ledig van Magma Architecten (Hasselt) en de nieuwbouw van Kruisheren Maaseik, ontworpen door Archipelago (Leuven-Brussel-Parijs-Barcelona).

Komen in aanmerking voor de prijs van Beste Bouwteam 2024: 1) De nieuwbouw van Bewel, met als team Bewel vzw, UAU Collectiv, Artem nv, Technieken Multis, Macobo-Stabo en Best Building Concept. 2) Villa Licata, met partners Laurent Licata, R2Livin architects, 2B-Safe en Stuma en tot slot 3) Project Zebra 1, een samenwerking tussen Zebra VVZRL, Jamaer Architecten, Houben, TDE bv Dominique Costers en AB Associates.

Een deskundige jury (foto) zal oordelen over de finalisten en de laureaten bekendmaken op 6 juni in De Muze in Heusden-Zolder. Er zal ook een Publieksprijs worden uitgereikt, waarvoor via deze link kan gestemd worden tussen 13 en 23 mei. Wie is uw favoriet? Geef het zeker door!