De Beurs verkocht na meer dan 100 jaar familiebedrijf

Eén van dé parels van de Maaseikse horeca verandert van eigenaar. Brasserie-restaurant De Beurs komt na meer dan honderd jaar in dezelfde familie gezeten te hebben, in handen van Frank Goyens. Hij gaat er vanaf oktober een vernieuwend horecaconcept lanceren.

Met de verkoop van De Beurs eindigt dus een lange familietraditie. Sinds het jaar 1900 is De Beurs al in handen van dezelfde familie. Dirk Daniëls en Peter Paumen zijn de vierde generatie uitbaters. Zij namen de zaak over in 1990, maar moesten tot hun spijt vaststellen dat ze geen opvolgers hadden.

Dirk Daniëls: “Peter is op pensioengerechtigde leeftijd en we waren al een tijdje aan het nadenken over het overlaten van de zaak. We hebben beiden twee kinderen, maar die hebben verder gestudeerd en oefenen nu heel andere jobs uit. Zij waren ook niet geïnteresseerd om de zaak over te nemen. We hebben dan met een aantal partners aan tafel gezeten om een overnemer te vinden, maar het was pas met N78 Vastgoed dat we bij Frank Goyens zijn uitgekomen, en dat lijkt ons een perfecte match. Hij is ook van Maaseik en heeft ervaring in de horeca. Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing genomen hebben, maar beter zo dan dat we plots gedwongen moeten stoppen. We zijn niet meer van de jongsten en kijken ernaar uit om binnen een half jaar zelf aan de andere kant van de toog te kunnen gaan zitten. We danken al onze trouwe klanten die we jarenlang met veel plezier hebben mogen bedienen.”

Een vernieuwd horecaconcept

Frank Goyens heeft zin in de nieuwe uitdaging: “Vanaf oktober zal het pand van De Beurs in onze handen komen. De bedoeling is om er een vernieuwd horecaconcept van te maken waar toeristen, zakenmensen en stadsbewoners zich thuis voelen. De gevel en het interieur zullen, met respect voor omgeving en erfgoed, een grondige opfrisbeurt ondergaan, zodat het geheel een belevingsvolle en hedendaagse uitstraling krijgt. We zijn op zoek naar een ondernemende en enthousiaste uitbater en horecamedewerkers, die met passie voor gastvrijheid, deze uitdaging willen aangaan.”