Nieuws Limburg De één zijn dood is (letterlijk) de ander zijn brood

De één zijn dood is (letterlijk) de ander zijn brood

De één zijn dood is (letterlijk) de ander zijn brood

Trompetgeschal bij brood- en banketleverancier Manshoven Vers in Alken, dat in 2009 de omzet met maar liefst 40% zag toenemen tot een totaal van bijna 16 miljoen euro. Broodje gebakken, denk je dan. “We hebben inderdaad goed gewerkt, maar 2009 was eenmalig een uitzonderlijk jaar,” zegt plantmanager Louis Raeymackers. “Onze vestiging in Ninove, die ook tot de groep La Lorraine behoort, is eind 2008 afgebrand, waardoor wij hen in 2009 hebben moeten depanneren.” De één zijn dood, is dus letterlijk de ander zijn brood. “We hebben de capaciteit geoptimaliseerd en extra uren gedraaid,” aldus nog Louis Raeymackers. “Met tijdelijke werknemers hebben we de pieken opgevangen. Maar ook zonder de depannage van Ninove hebben we het goed gedaan, zodat ook een aantal tijdelijke werknemers een vast contract hebben gekregen.”

De vestiging die door brand werd geteisterd, draait intussen opnieuw op volle toeren. Vandaar dat de cijfers van Manshoven Vers in Alken voor 2010 opnieuw een normale groei vertonen. “Dat kan alleen door elke dag opnieuw beter te doen en onze klanten tevreden te houden. In dat opzicht zijn we zoals een krant: brood of nieuws van gisteren koopt niemand nog. Maar als het vandaag goed is, gaat het morgen weer vlot over de toonbank.”

(Archieffoto: In 2004 werd de vestiging in Alken zelf getroffen door een kleine brand).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.