EVF- Umani-0311 (Foto: Studio EVF)

De ene gaat naar Holland, de andere is er al…

Umani Group, de snelgroeiende hr-dienstverlener uit Hasselt, is vastberaden om ook de Nederlandse markt te gaan bedienen. Joël Stockmans, Sarah Porco en Raf De Strooper zoeken lokale agenten die hun bestaande netwerk willen aanwenden om hun makelaarskantoor (Umani Agency) en uitzendbureau (Flexer) ginds van de grond te krijgen. Wie al één stapje verder zit, is collega Trixxo Jobs uit Hoeselt, dat de overname aankondigt van het Nederlandse Mainwork (Eindhoven en Weert) en daarmee nu al over 6 vestigingen bij onze noorderburen beschikt.

"Van de contacten die we in onze vorige jobs hebben gelegd in Nederland, weten we dat er veel belangstelling is voor onze manier van aanpak", zeggen Stockmans, Porco en De Strooper, die samen met 2 investeerders de Umani Group hebben opgericht. "Dat geldt in de eerste plaats voor de dienstverlening die we aanbieden met Umani Agency, waarbij we een poule van talenten in portefeuille hebben, en daarmee op pad gaan om de ideale werkgever te vinden. Die benadering als 'makelaar' van echte professionals, dus vertrekkend vanuit de wensen van de werknemer, is ook in Nederland nog nieuw. Vandaar dat we sterk geloven in het potentieel van die markt, en nu investeren in medewerkers die ter plaatse onze business op poten gaan zetten. Bijkomende reden om dit nu te doen, is dat we zeker zijn dat de Nederlandse economie spoedig gaat opveren na het corona-debacle, en we dus niets te vroeg zijn om ons hier te profileren."

Dat geldt ook voor Flexer, de tak voor uitzendarbeid binnen Umani Group. "Ook hier hetzelfde verhaal", aldus nog het trio. "De interesse voor onze manier van werken is er in Nederland vast en zeker. Dat weten we doordat een aantal van onze klanten in België ook vertakkingen hebben in Nederland en zij zweren bij onze benadering van het uitzendproces. Ook daar kunnen we nog een verschil maken." Umani Group is volop aan het rekruteren om vanuit een eigen uitvalsbasis in Nederland de juiste stafmedewerkers in gang te zetten.

Al een stapje verder in de verovering van Nederland is Trixxo, de groep rond ondernemer Luc Jeurissen. De uitzendpoot Trixxo Jobs kondigt de overname aan van Mainwork, een interimbureau dat actief is in Weert en Eindhoven (2). Met de vestigingen erbij van het eerder overgenomen Staffing en Levelplus, beschikt Trixxo nu over 6 kantoren in Nederland.

"Door de samensmelting met de collega’s van Mainwork krijgen de bedrijven een veel groter en internationaal bestand van gemotiveerd en gekwalificeerd personeel, en krijgen kandidaten meer passende vacatures voorgeschoteld", zegt Frank Vliegen, CEO van Trixxo Jobs. "Het is bovendien duidelijk dat de lokale kennis en brede ervaring van iedereen bij Mainwork ons bijzonder veel kan bijbrengen.”

Mainwork (°2014) zal in eerste instantie nog vanuit de eigen merknaam opereren. Zaakvoerder Natasja Matthes blijft aan boord als algemeen directeur en staat mee in voor de integratie van Mainwork in Trixxo. Dit moet bijdragen aan het streven van Trixxo Jobs om een geconsolideerde omzet van 115 miljoen euro te realiseren.