Voka-DeFakkel-WInnaars-WEB-2

De Fakkel verhuist naar schoorsteen in Bilzen

Baksteenproducent Vandersanden is dit jaar de winnaar van De Fakkel. Dat is de prijs die Voka Limburg ieder jaar uitreikt aan een familiale onderneming met een uitzonderlijke staat van dienst. Ook Brouwerij Cornelissen en Bouwbedrijf Dethier waren bij de genomineerde familiebedrijven. Ook zij werden donderdag tijdens de Family Business Happening geprezen voor hun aanpak.

“De Fakkel staat symbool voor het Limburgse familiebedrijf dat op verstandige wijze omspringt met zijn continuïteit en een duidelijke governance geïmplementeerd heeft”, zegt Bart Balis, voorzitter van het Family Business Center bij Voka Limburg. Als uithangbord voor deze prijs, koos de jury deze keer voor Vandersanden, dat Spaas Kaarsen opvolgt.

Maarten Wauters en Jean-Pierre Wuytack mochten donderdag tijdens de Family Business Happening de Fakkel in ontvangst nemen uit handen van Karin Van De Velde, voorzitter van Voka Limburg.

De jury was vol lof over de winnaar: “De kleine steenbakkerij uit Spouwen die Jaak Vandersanden in 1925 opende, is uitgegroeid tot het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa. De familiale governance die wordt toegepast, strekt het bedrijf tot eer. Ook de manier waarop de vierde generatie in het familiebedrijf wordt betrokken, is zonder meer indrukwekkend. Eén keer per jaar organiseert Vandersanden zelfs een heus familieforum waaraan 40 tot 50 familieleden deelnemen. Heel nuttig, want zo weet iedereen waar het bedrijf precies mee bezig is, kunnen de generaties kennis uitwisselen én draagt iedereen samen de fierheid van het bedrijf uit. Vandersanden denkt duidelijk op lange termijn om een voortrekkersrol binnen de markt te blijven spelen.”

Als winnaar mag de Bilzense steenbakkerij volgend jaar gastheer zijn voor de Family Business Happening, dan hopelijk opnieuw in een fysieke setting met alle genodigden...