Alden Biesen beste congreslocatie van Belgie

De gouden medaille in Bilzerse kerker

Waar in België bevindt zich de meest geschikte locatie om een congres van topniveau te organiseren? Dat is in Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen, en dit al voor de 4e keer in 5 jaar tijd!

Een heel grote verrassing was het niet, daar op de Meetings Awards in het Nederlandse Leusden. Toen de winnaar voor de beste congreslocatie in België moest bekendgemaakt worden, kon de directie van Alden Biesen al bijna de overwinningsspeech uit de binnenzak toveren. Want net zoals vier van de vijf vorige keren, werd ook nu het prachtige kasteel in Rijkhoven uitverkoren tot allerbeste van ons land. (Eén keer won Alden Biesen zilver in plaats van goud...)

Naast de hoofdprijs voor Alden Biesen vervolledigden De Vossemeren in Lommel en de Leuvense Faculty Club de podiumplaatsen voor België.

“We brengen een consistent verhaal, in een prachtig kader met enthousiaste medewerkers”, verklaart algemeen directeur Patrick Cornelissen het succes. "We versterkten de afgelopen jaren onze rol als culturele erfgoedsite door de eigen middelen bewust te herinvesteren in materiaal, uitstraling en personeel. Daarnaast zetten we in op een kwaliteitsvolle beleving en een doorgedreven professionalisering."

"Die totaalaanpak werkt, want aanvragen blijven binnenstromen," weet ook Bart Van Gheel, teamverantwoordelijke voor de event & congreswerking. "In 2024 willen we nog beter doen, en nog meer bezoekers in de beste omstandigheden kunnen ontvangen."

Patrick Cornelissen besluit: “Met deze prijs bevestigen we onze toonaangevende reputatie binnen het cultureel erfgoedveld en zetten we Limburg en Vlaanderen nog sterker op de kaart als topbestemming voor congressen, events en meetings."

(Op de foto: algemeen directeur Patrick Cornelissen, Bart van Gheel, Bes Ceyssens en Kevin Slechten)