Dé Jonge Ondernemer van het Jaar: Steffen Brans!

De teerlingen zijn geworpen: Steffen Brans, oprichter en zaakvoerder van digital agency Wisemen uit Diepenbeek, is zopas verkozen tot de JCI Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar. Hij haalde het nipt voor de andere finalisten Frank Cesar (Gymna), Tineke Kempeneers (Galvacoat Steelcoat) en Rob Creemers (Cteso). De publieksprijs was voor Tineke Kempeneers.

Hij stond bij de bookmakers genoteerd met de hoogste quotering en die favorietenrol maakte hij helemaal waar: Steffen Brans van Wisemen, bij velen nog altijd gekend onder de vorige naam Appwise, haalde na een lange jurering het laken naar zich toe. De overwinning wil zeggen dat hij als Limburgse winnaar onze provincie mag vertegenwoordigen in de Vlaamse competitie, en -wie weet- daarna zelfs internationaal mag meedingen naar nog meer erkenning.

Wie het parcours van Brans bekijkt (lees het pas gepubliceerde artikel hier), kan niet anders dat bewondering opbrengen. Als één van de pioniers in de ontwikkeling van apps, bouwde hij zijn bedrijf in enkele jaren tijd uit tot één van de marktleiders, met vandaag 130 experts op de payroll. Daarmee behoort Wisemen voor het tweede jaar op rij tot de top 1000 van de snelste groeibedrijven in Europa (lees artikel hier). Slechts 300 toppers zijn er ooit in geslaagd om 2 keer na elkaar in deze lijst verzeild te geraken. En het zal niemand verbazen als Wisemen ook in de volgende editie zal staan, want de rangschikking wordt gemaakt op basis van de cijfers van 2 jaar geleden, terwijl het bedrijf de afgelopen 2 jaar nog een veel grotere groeiversnelling heeft doorgemaakt.

Ook met het nevenbedrijf EeVee, een app om alle parameters voor gebruikers van elektrische voertuigen te beheren, gooit Steffen Brans hoge ogen. Zijn doel is duidelijk: dominantie op wereldniveau. De lat hoog leggen is hem niet vreemd. Daarbij hanteert hij een excentrieke marketingstijl, met zelf opgenomen filmpjes, spraakmakende aprilgrappen en andere stunts. Opvallen? Check!

Wat zeker ook heeft meegespeeld in de beoordeling van de jury, is de atypische manier waarop de CEO (getrouwd met tv-host Hanne Troonbeeckx, nvdr.) zijn medewerkers aanstuurt. Hij geeft ze enorm veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen ook zotte dingen voor de teamspirit en weten zo sterke profielen aan te trekken en aan zich te binden. Wat er ook van zij: Wisemen staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. Met een prestigieuze award extra op de kast, is opnieuw een volgende stap in de verovering van het marktleiderschap ingezet.