Nieuws Limburg “De leerachterstand slaat precies ook toe in de politiek”

“De leerachterstand slaat precies ook toe in de politiek”

“De leerachterstand slaat precies ook toe in de politiek”

De ene Rousseau is duidelijk de andere niet… Waar Jean-Jacques nog symbool stond voor De Verlichting, is bij Conner de verlichting compleet uitgegaan. Waar de filosoof uit de Eeuw van de Rede vereenzelvigd wordt met vernuftig intellect, rationalisme en empirisme, heeft de tand des tijds nakomelingen opgeleverd die volledig in het duister tasten en in het wilde weg populistische nonsens uitkramen. Want: hij heeft het echt gezegd, én zelfs meermaals herhaald: “Als er geen hogere loonopslag komt, mogen er geen dividenden worden uitgekeerd.” Waaaat?

En dat zelfs mét goedkeurende duimpjes van de Vooruit-vrienden… Dus: als LRM geen dividenden zou mogen ontvangen, wie zou dan bijvoorbeeld de put van GreenVille moeten dichten? Zou de directeur met de klak rondgaan bij alle personeelsleden om van hun nettoloon de verliezen te dekken? Want dat is exact wat De Partij vordert: de koppeling van de lonen aan het bedrijfsresultaat. Dat dit 2 kanten uit kan gaan, is Conner kennelijk ontgaan. Dat dit inherent is aan de (gereguleerde) vrijemarkteconomie die ons zoveel welvaart brengt, weet hij schijnbaar niet. Dat risico’s nemen moet beloond worden, dat het spaargeld van vele werknemers afhangt van dividenden… is dat niet algemeen geweten? En dan spreken ze momenteel van leerachterstand bij kinderen!? Achteruit in plaats van Vooruit…

Dat het mateke bovendien beweert dat hij “het niet uitgelegd krijgt” aan kassierster Deborah en truckchauffeur Rob is in de eerste plaats een grove belediging aan het adres van die twee, en bij uitbreiding aan de rest van zijn potentieel kiespubliek. Want echt waar, Conner: zo lomp is (haast) niemand. Het wijst ofwel op jouw onvermogen om iets heel simpel in kleutertaal te parafraseren, of -veel waarschijnlijker- op een totaal misplaatste poging om tegen 1 mei nog wat zieltjes te winnen. “Laakbare demagogie”, zo drukt Ruben Lemmens van VKW Limburg het nog zachtjes uit.

Dergelijke démarche past nochtans perfect in een allesomvattende historische term: communisme. Laat dat nu net de strekking zijn waar vandaag figuren in figureren die van zichzelf beweren dat ze de meute moeiteloos kunnen manipuleren. Die door angstaanjagerij en platte propaganda hun kromme gedachtenkronkels kunnen opdringen en zichtbaar genieten als het volgzame leibandvolkje hun verzinsels feilloos slikt. Zo zijn ooit oorlogen begonnen, Connor. Na-aperij van slechte voorbeelden maakt je niet stoer.

Het enige effect dat met zulke ronkende praatjes wordt verwekt, is dat lichtgelovigen de artificiële tegenstelling tussen werknemers en werkgevers verder gaan uitdiepen. Wij tegen zij. De arme drommels die zich kapot werken versus de steenrijke zakkenvullers die schaamteloos het werkvolk misbruiken. Een al eeuwen geleden achterhaald cliché dat ondernemers pijn doet. Het propageert immers de ontmenselijking van het zelfstandige statuut. Terwijl ondernemers nooit meer met hun mensen hebben ingezeten dan nu. (Ze zouden anders héél snel failliet zijn, trouwens.) Bewust een wig drijven tussen twee partijen is onjuist, oneerlijk en zelfs gevaarlijk. En dat voor een handvol stemmen?

Gelukkig weet de doorsnee werknemer wel beter. Gelukkig waardeert de werkvloer wat ‘de baas’ allemaal in de schaal werpt om welvaart voor iedereen te creëren. Niet alleen Rob en Deborah, maar ook Mia heeft het licht gezien. Nu Conner nog. Misschien dat nonkel Jean-Jacques of die van Jehovah het hem kunnen brengen?

Reageer op dit bericht

Reacties

Sabine C. 2021-05-03 13:50:51

Fantastisch geschreven. Hopelijk leest Conner dit en leert hij er wat van. Publiceer dit artikel aub in alle mogelijke media want het is steengoed. Bedankt !!!!

Patrick V. 2021-04-30 11:38:13

Perfecte reactie op Conner's demagogisch voorstel. Toch straf hoeveel macht hij zich wil toe-eigenen en dreigt onze economie te verlammen ten tijde van Corona

Rudy V. 2021-04-30 11:32:31

De ganse Vlaamse pers zou dit artikel moeten overnemen (met akkoord weliswaar). Topjournalistiek! en idd nagels met (harde)koppen.

Jasper O. 2021-04-30 09:35:25

Zeer sterk artikel. Het hele loonoverleg met haar tegenstellingen is al lang aan vernieuwing toe. De tegenstelling tussen werkgever en werknemer beschrijf je terecht als oneerlijk en zelfs gevaarlijk. In de praktijk zie ik ze zelfden of nooit. En wat dat dividend betreft ken ik heel wat ondernemers die zichzelf een laag loon uitkeren om, indien er iets overblijft - en uiteraard enkel dan- hun risico en lager loon te compenseren.

Frank G. 2021-04-30 07:46:19

Nagels met koppen !! top artikel

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.