Nieuws Limburg De vraag is: hoeveel valt er nog terug te betalen?

De vraag is: hoeveel valt er nog terug te betalen?

De vraag is: hoeveel valt er nog terug te betalen?

Een volledig overzicht van alle terugbetalingsverplichtingen die je bedrijf heeft bij banken, leveranciers en andere partijen? Een aartsmoeilijke oefening, die Van Havermaet heeft aangezet om de Loan Monitor te ontwikkelen. “Met deze digitale tool willen we bedrijven in enkele muisklikken een overzicht bieden van hun financiële situatie”, zegt Dietert Gielen, Partner Business Controlling bij Van Havermaet. “Een juist beeld is nodig om beslissingen op te baseren, zoals de aanvraag van een nieuwe financiering.”

“Er zijn weinig bedrijven die spontaan kunnen zeggen dat ze op elk moment een overzicht van hun terugbetalingsverplichtingen kunnen oproepen”, aldus Dietert Gielen. “Omdat zoiets toch belangrijk is, hebben we onze innovatieve denkcel Labo 65 aan het werk gezet. Ze zijn teruggekomen met de Loan Monitor, een digitale tool die bedrijven, maar ook banken en financiële dienstverleners, helpt om snel een betrouwbaar overzicht te krijgen. Je kunt er ook eenvoudig nieuwe leningen mee simuleren, waarbij de impact van de aflossingstabel op de huidige en toekomstige betalingscapaciteit wordt berekend.”

“Doel van de Loan Monitor is uiteindelijk om orde te brengen in de chaos”, aldus nog Dietert Gielen. “Zo kan je je werkkapitaal beter beheren en slimme investeringsplannen opstarten. Met een gerust gemoed naar de toekomst kijken: daar zijn we toch naar op zoek?”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.