Nieuws Limburg Deal is rond: LRM casht 241 miljoen van Punch-deal

Deal is rond: LRM casht 241 miljoen van Punch-deal

Deal is rond: LRM casht 241 miljoen van Punch-deal

De verkoop van de Truiense producent van continu variabele transmissies Punch Powertrain is zopas officieel afgerond. De volle 100 procent van de aandelen is nu eigendom van de Chinese groep YinYi. De investeringsmaatschappij LRM incasseert naar verluidt 241 miljoen euro in cash.

Met de verkoop van het belang in Punch Powertrain sluit de LRM de grootste verkooptransactie uit haar geschiedenis af. Met de 241 miljoen euro die LRM bijschrijft op haar bankrekening wordt de financiële slagkracht verdubbeld. LRM stapte in het kapitaal van Punch Powertrain in 2009, toen de toestand van het bedrijf precair was. Sindsdien vertienvoudigde de omzet tot 326 miljoen euro in 2015. Het aantal werknemers steeg van 180 tot 1.200. Vandaag heeft Punch Powertrain vestigingen in Sint- Truiden, China, Maleisië en Nederland. De gebouwen blijven eigendom van LRM, die ze aan de groep Yinyi verhuurt voor de komende 15 jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.