Deense designwinkel Hay komt naar Hasselt

Het Deense merk van designmeubelen en andere interieurspullen Hay, gaat in Hasselt een nieuwe conceptstore openen. Op de plaats waar vroeger het gekende Café Concordia lag (Havermarkt, zie foto) zal weldra de tweede 'brandstore' van het hippe merk officieel worden ingehuldigd.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA"Café Concordia staat historisch bekend als een volkse ontmoetingsplek van de Hasselaar," weet Kris Pieters van Hay. "Dat past perfect bij de nieuwe bestemming, aangezien Hay zich positioneert als een merk met mooie en goede designobjecten, die toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Happy design voor happy people. We geloven sterk in de goede smaak én het commerciel potentieel van de Limburger."

Hay is een relatief jong merk, dat bestaat sinds 2002. Het concept van betaalbare designspullen breidt zich sinsdien snel uit over heel Europa. De initiatiefnemers mikken qua cliënteel op mensen die houden van gestyleerde objecten, de Ikea-fase ontgroeid zijn, maar niet het budget willen spenderen aan de meest gekende topdesigners.