Delta neemt Profurn in Heusden-Zolder over

Profurn-Schevenels, het bedrijf uit Heusden-Zolder dat tot op heden vooral actief is in de inrichting van hotelkamers, is overgenomen. De nieuwe eigenaar is het jonge Limburgse bedrijf Delta, dat de activiteiten wil uitbreiden tot een integraal interieur- en afwerkingsbedrijf. Met enkele grote orders die op stapel staan, heeft Profurn-Schevenels de handen in de komende jaren al heel goed vol.

Profurn HBVLProfurn is destijds opgericht als een aanvulling op de activiteiten van Schevenels Project Interieurs (het bedrijf van Filip Dings, dat nog altijd één van de voorlopers in deze markt is). Eén van de zaakvoerders, Jean-Pierre Schevenels, ging zich destijds samen met zijn zoon, dochter en schoonzoon toeleggen op de inrichting van hotels, voornamelijk met los meubilair. Zo ontstond Profurn. De tweede generatie koos er echter voor om andere wegen te bewandelen, zodat de pensioengerechtigde oprichter op zoek moest naar een overnemer voor Profurn. Via boekhoudkantoor Accfides werd een oplossing gevonden bij het jonge afwerkingsbedrijf Delta van Cemil Boyacioglu. “De crisis heeft ook in de hotelsector lelijk huisgehouden,” zegt hij. “Vandaar dat Profurn in het verleden met veel ups en downs geconfronteerd werd. Doordat de inrichting van de hotels een mooie aanvulling is op de andere interieuractiviteiten die we met Delta doen, kunnen we nu het aanbod verruimen en de risico’s veel beter spreiden. We bieden dus het hele pakket aan van diensten, gaande van het uittekenen van de plannen, over het fabriceren van het meubilair tot het plaatsen van gipsplaten, plafonds, sanitair, elektriciteit, enzovoort.”

Basic Fit
Het nieuwe team van Profurn-Schevenels heeft meteen de handen goed vol. “Dat klopt, want we hebben zopas een groot, meerjarig contract getekend om in Frankrijk de totale afwerking te verzorgen van nieuwe vestigingen van fitnessketen Basic Fit.” Daarnaast heeft Profurn nog een aantal hotelprojecten binnengehaald en wordt weldra de overeenkomst getekend voor de totaalinrichting van een groot bungalowpark. “We zijn momenteel met 17 mensen, een aantal dat snel zal oplopen,” aldus nog Cemil Boyacioglu. “Eerst willen we echter de structuur, organisatie en communicatie helemaal op punt zetten. En dan gaan we volle kracht vooruit.”