democo bouwt PXL

Democo lokt kinderen naar techniek

Afgelopen weekend werden kinderen tussen 7 en 12 jaar wegwijs gemaakt in de wondere wereld van wetenschap en techniek. In de Houthalense vestiging van Democo konden ze ervaren hoe technologie wordt ingeschakeld in de moderne bedrijfswereld. Doel van deze workshop is om kinderen hun passie te leren ontdekken en ze te stimuleren voor een studiekeuze in het STEM-onderwijs.

Met de PXL STEM-Academy krijgen kinderen de kans om via workshops de moderne technologie te ontdekken die vandaag in de bedrijfswereld wordt toegepast. In de sessie die zopas bij Democo plaatsvond, lag de focus op de bouwsector. Ook andere ondernemingen als Deholi, Kuka Robots en Greenville lieten via diverse opstellingen zien hoe techniek een belangrijke plaats in de alledaagse bedrijfsvoering inneemt.

“Door vier verschillende types van bedrijven te betrekken, leren de deelnemers verschillende inhouden kennen en creëren we voor hen een soort Openbedrijvendag op kindermaat”, zegt algemeen directeur van Hogeschool PXL, Ben Lambrechts. “We willen hen de kans te bieden hun talenten en interesses nog meer te ontwikkelen.”

Antal Potocan, algemeen directeur van interieurbedrijf Deholi, ziet een duidelijke meerwaarde van deze projecten voor de bedrijfswereld. “Het is geen geheim dat de Limburgse bouwsector al enige tijd kampt met een tekort aan geschikt personeel. Jaar na jaar is er een daling van de instroom vanuit het onderwijs. De bouw wordt jammer genoeg nog steeds beschouwd als een vuil en zwaar beroep, terwijl dat toch een verkeerde perceptie is. Door kinderen het tegendeel te tonen, zullen ze meer openstaan voor studies in deze richting en kunnen we stap voor stap de perceptie én de lage instroom, keren.”