johan-willemen-1

Democo of Kumpen moet terugtrekken voor Noord-Zuid

Eén van de Hasseltse bouwbedrijven Democo of Kumpen zal zich moeten terugtrekken als kandidaat voor de aanleg van de omleidingsweg in Houthalen-Helchteren. Dat is het bizarre gevolg van de overname van het bedrijf Aswebo in Drongen door het Mechelse bouwconcern Willemen.
Dat komt zo: Willemen heeft het bouwbedrijf Franki in portefeuille, dat samen met Democo, Denys en Volker de tijdelijke vereniging Via Link 74 vormt. Zij zijn kandidaat om het grote project in Houthalen-Helchteren uit te voeren. Maar, één van de andere 4 kandidaten, is de tijdelijke vereniging Via Limburg, waar Aswebo, Kumpen (voor de helft in handen van Aswebo), Jan De Nul en Van Laere deel van uitmaken. Nu Willemen Aswebo gaat overnemen, ontstaat er dus een belangenconflict, omdat het Mechelse concern met Franki en Aswebo in 2 verenigingen zit. En dat mag dus niet.

"We zullen inderdaad een keuze moeten maken en één van de partijen moeten terugtrekken als kandidaat," bevestigt Tom Willemen, gedelegeerd bestuurder van Willemen. "Welke van beide groepen dat moet doen, weten we nog niet. Hiervoor moeten we met alle partijen aan tafel gaan zitten, en dat zijn er heel wat. Maar sowieso moeten we nog even wachten tot de overname van Aswebo definitief is. We verwachten dit einde april, begin mei."

De Noord-Zuidverbinding is trouwens niet het enige project waar zich dit probleem voordoet. Ook voor de nieuwe autoweg A11 tussen Brugge en Westkapelle komen ongeveer dezelfde partijen in aanmerking.

(Op de foto: Johan Willemen, bestuursvoorzitter van de groep Willemen).