Democo start nieuw filiaal aan Antwerpse kaai

De Democo Group uit Hasselt, met 600 werknemers en een omzet van 140 miljoen euro, één van de grootste bouwbedrijven in ons land, heeft donderdag in Antwerpen een vijfde filiaal in gebruik genomen. Eerder opende de groep al vestigingen in Brussel, Polen en op een andere locatie in het Antwerpse, met name in Willebroek. Het nieuwe kantoor aan de Jan van Gentstraat in Antwerpen-Zuid, speelt in op de behoefte om dichter bij de nieuwe klanten aanwezig te zijn. Op de as Antwerpen-Brussel, maar ook in de Sinjorenstad zelf, is de Limburgse bouwonderneming steeds vaker present. De nieuwe vestiging biedt tevens plaats aan dochterbedrijven DMI Vastgoed (projectontwikkelaar), AEW (elektrotechnieken) en Van Den Briele (HVAC en sanitair).

“We voelen beter wat er reilt en zeilt in de stad en kunnen zo snel inspelen op opportuniteiten," aldus Philip Demot van Democo. "Deze regio groeit al sinds we hier aanwezig zijn in 2008. We hebben nu zowat voor 20 miljoen Antwerpse projecten, en mikken gezien de huidige bestellingen, op een groei naar 30 miljoen tegen 2014.

Het nieuwe onderkomen is 650 m² groot. De oppervlakte biedt plaats voor de nodige kantoorruimte, vergaderzalen, inkombalie en refter. "Het hippe ontwerp resulteert niet alleen in een aangename werkomgeving, maar is ook een waardig naamkaartje om klanten en zakenrelaties te ontvangen," vindt Demot.