Den Duits komt terug (om te investeren)

Gezien Duitsland één van de belangrijkste handelspartners is van Limburg, zowel qua klanten als leveranciers, vindt de Duitse ambassadeur in België dat de banden nauwer moeten aangehaald worden. Zo moet de wetgeving verder worden afgestemd, omdat het verschil in jurdische interpretaties blijkbaar een drempel voor Duitse investeerders opwerpt. Met een afname van het aantal Duitse ondernemingen tot gevolg...

Cuntz bij Vandersanden En dat is jammer, vindt de Duitse ambassadeur Eckart Cuntz, die donderdag op uitnodiging van Voka Limburg de provincie doorkruiste. "Door een aantal wettelijke barrières te ontmantelen, kunnen we het opnieuw interessanter maken om met Duits kapitaal nieuwe werkgelegenheid in Limburg te scheppen," zei Kunz.

Voka Limburg vindt dat de man gelijk heeft: "Duitsland is de belangrijkste exportmarkt voor Vlaanderen en de tweede belangrijkste leverancier," aldus Johann Leten van Voka. "Daarom zijn goede relaties met het land belangrijk voor de Vlaamse en ook de Limburgse economie."