Nieuws Limburg Den Duits komt terug (om te investeren)

Den Duits komt terug (om te investeren)

Den Duits komt terug (om te investeren)

Gezien Duitsland één van de belangrijkste handelspartners is van Limburg, zowel qua klanten als leveranciers, vindt de Duitse ambassadeur in België dat de banden nauwer moeten aangehaald worden. Zo moet de wetgeving verder worden afgestemd, omdat het verschil in jurdische interpretaties blijkbaar een drempel voor Duitse investeerders opwerpt. Met een afname van het aantal Duitse ondernemingen tot gevolg…

Cuntz bij Vandersanden En dat is jammer, vindt de Duitse ambassadeur Eckart Cuntz, die donderdag op uitnodiging van Voka Limburg de provincie doorkruiste. “Door een aantal wettelijke barrières te ontmantelen, kunnen we het opnieuw interessanter maken om met Duits kapitaal nieuwe werkgelegenheid in Limburg te scheppen,” zei Kunz.

Voka Limburg vindt dat de man gelijk heeft: “Duitsland is de belangrijkste exportmarkt voor Vlaanderen en de tweede belangrijkste leverancier,” aldus Johann Leten van Voka. “Daarom zijn goede relaties met het land belangrijk voor de Vlaamse en ook de Limburgse economie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.