Nieuws Limburg Denis Foets bouwt ineens 3 extra hallen

Denis Foets bouwt ineens 3 extra hallen

Denis Foets bouwt ineens 3 extra hallen

De verdeler en verhuurder van vorkheftrucks, hoogtewerkers en andere machines Denis Foets heeft een investeringsprogramma afgerond van ruim 10 miljoen euro in drie nieuwe gebouwen.

Sinds hij zowat 40 jaar geleden van start ging met de verhuur en verkoop van tweedehandsmachines die hij van het leger had overgenomen, heeft het bedrijf van Denis Foets (66) een metamorfose ondergaan. Sindsdien bracht Denis Foets ruim 25.000 machines in omloop. Momenteel heeft Foets ruim 500 machines in de vaste verhuur, op piekmomenten zijn er dat ruim 700. “In de gouden jaren verkochten we ruim 1.000 machines per jaar maar die tijd is lang voorbij,” aldus Denis Foets. “Tegenwoordig worden machines eerder gehuurd dan gekocht.” Tegenwoordig is Foets goed voor een omzet van 20 miljoen euro met zo’n 35 werknemers.

foets1De voorbije maanden bouwde Foets op het industrieterrein De Weven in Beringen drie nieuwe hallen, samen goed voor een investering van 10 miljoen euro. “Onze gebouwen waren veel te klein,” zegt Geert Foets, zoon van Denis en de toekomstige zaakvoerder. “Als mijn vader ooit met pensioen gaat, maar daar is momenteel nog geen sprake van.”

Ondanks de puike cijfers is de crisis niet aan Foets voorbij gegaan. “Als verhuurbedrijf van machines voelen wij als eerste als het minder gaan, maar gelukkig als de economie weer aantrekt,” aldus Denis Foets. “Welnu, de voorbije drie jaar zijn we telkens met zo’n vijf procent achteruitgegaan. De crisis is dus nog lang niet achter de rug.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.