Voka-Genomineerde-Vastgoed-ZW-HR-009

Derdaele+ stopt 10 miljoen in nieuw hoofdkantoor

Industriebouwer Derdaele+ is begonnen met de grondwerken voor een gloednieuwe uitbreiding en een nieuw hoofdkantoor in Kristalpark, Lommel. De totale investering bedraagt 10 miljoen euro, wat leidt tot een verdubbeling van de oppervlakte. "Dit is niet alleen bedoeld om onze groei aan te kunnen, maar vooral om de efficiëntie in de productie te verhogen. Kwaliteit en klanttevredenheid blijven onze prioriteit, niet de omzet”, zegt zaakvoerder en eigenaar Patric Derdaele.

Door de aanhoudende groei barst Derdaele+ uit zijn voegen. “Om in te spelen op het stijgend aantal offertes en om in de komende jaren te blijven groeien, is een expansie van ons bouwbedrijf noodzakelijk”, geeft Patric Derdaele aan. "Daarom hebben we in dezelfde industriezone in Lommel een uitgestrekt perceel van 2,8 hectare bijgekocht, pal naast onze bestaande productiehal en natlakkerij van 5500 m². Deze zal herbestemd worden tot magazijn, knip-, snij- en plooiafdeling voor metalen onderdelen, evenals een stalplaats en wasplaats voor onze uitgebreide vloot van machines."

"Op het bijkomende perceel verrijst ook het nieuwe hoofdkantoor van Derdaele+. De nieuwe uitbreiding van de productiehal omvat een ruimte van 12.000 m², 10 meter hoog, voor staalproductie en lakwerk, en 2500 m² nieuwe kantoorruimte. In totaliteit beslaat onze site nu 6 hectare, en zullen de gebouwen de 28.000 m² overstijgen. De grondwerken zijn gestart en medio 2025 zal de site operationeel zijn."

De realisatie van het nieuwe hoofdkantoor creëert extra werkgelegenheid bij Derdaele+. “We werven 10 tot 15 nieuwe medewerkers aan, zowel voor de productie, montage als voor grondwerken”, zegt CEO Thomas Monnens. “Ze komen terecht in een dynamisch en gemotiveerd team, dat mag rekenen op de inspanningen van het bedrijf voor een optimaal welzijn en veiligheid. Zo faciliteren we ook in de nieuwbouw ergonomische machines, werktuigen en productielijnen."

Daarnaast werd de machinevloot uitgebreid met 6 hoogwerkers, dumpers, kranen en opleggers ter waarde van 1 miljoen euro. In 2023 realiseerde Derdaele+ een omzet van 33,2 miljoen euro. “Met deze uitbreiding van ons bouwbedrijf is zowel de groei als de toekomst van onze mensen verzekerd”, besluit Patric Derdaele.