Nieuws Limburg Derde vleugel om vleugels uit te slaan

Derde vleugel om vleugels uit te slaan

Derde vleugel om vleugels uit te slaan

Begin 2021 starten de bouwwerken van een nieuwe vleugel aan BioVille, de incubator in Diepenbeek waar jonge bedrijven uit de gezondheids- en zorgsector, hun vleugels kunnen uitslaan. De oppervlakte van 2000 m² zal nieuwe kantoor- en vergaderruimtes bevatten, een centrale inkomhal met lobby en onthaal, en een verbinding naar de bestaande gebouwen, waar ook laboruimte ter beschikking staat. Dit werd bekendgemaakt bij de opening van de splinternieuwe Digital Health Unit (DigiHub) bij BioVille.

BioVille is een jaargenoot van Made in Limburg, en viert dus ook in 2020 zijn tiende verjaardag. In die tijd werden er 68 bedrijven uit de health- & caresector ondersteund met een all-in dienstenaanbod en infrastructuur. Vandaag telt BioVille 30 gespecialiseerde ‘bewoners’, die samen goed zijn voor een 150-tal medewerkers.

Aandeelhouders LRM, POM Limburg en UHasselt zijn vastberaden om te blijven investeren in extra ruimte en faciliteiten voor deze biotechnologische start- en scale-ups. Zo werd vrijdag de DigiHub officieel geopend, een splinternieuwe afdeling voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in e-health. Het gaat om de ontwikkeling van technologische toepassingen in de health- & caresector, zoals Internet of Things, wearables, big data analyse, artificiële intelligentie, enzovoort. Naast kantoorruimte kunnen deze bedrijven ook beschikken over opleidings- en exporuimte, demo- en break-out zones.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke, die samen met POM-voorzitter Tom Vandeput en LRM-ceo Tom Vanham het lintje mocht doorknippen, kondigde in één weg de bouw aan van een bijkomende vleugel voor BioVille. Het gaat om een complex van 2000 m² om bijkomende bedrijven te huisvesten. De werken zullen in het voorjaar van 2021 van start gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.