Derwael turnt in Rio op tapijt uit Overpelt

En ja hoor, er zijn niet alleen Limburgse sporters maar ook leveranciers aanwezig in Rio. Tapibel uit Overpelt mocht immers de toplaag leveren voor de mat waarop de artistieke en ritmische gymnastiek wordt beoefend.

Het gaat om een canvas van 14 op 14 meter, geproduceerd door een internationale klant van Tapibel. De toplaag, vervaardigd uit een specifieke samenstelling van materialen, en afgewerkt met een gekleurde boord. Speciaal voor de Spelen in Rio, maakte het Overpeltse familiebedrijf een groene rand. Vorig jaar op de wereldkampioenschappen in Glasgow, was de rand rood (foto).

tapijt Tapibel turnenEigenaar en CEO Werner Verweyen is enorm fier dat zijn product op het scherm van miljoenen kijkers te zien is. Een prachtige referentie, die uiteraard ook voor een commerciële meerwaarde zorgt. Zo heeft Tapibel al een 300-tal gelijkaardige matten geleverd aan internationale turnfederaties, die willen trainen op dezelfde matten als op de grote tornooien.

Tot voor kort was Limburg ook goed vertegenwoordigd in het judo, waar Agglorex uit Lommel jarenlang de matten van internationale tornooien mocht leveren.