Genomineerden De Fakkel

Dethier, Cornelissen of Vandersanden?

Op 3 juni reikt Voka Limburg opnieuw De Fakkel uit aan een familiebedrijf met een uitzonderlijke staat van dienst. De jury nomineerde drie kanshebbers op de prijs: Brouwerij Cornelissen, Bouwbedrijf Dethier en Vandersanden.

De genomineerden werden geselecteerd op basis van een aantal specifieke criteria. Zo moeten er minstens twee generatiewissels hebben plaatsgevonden. Daarbij is het van belang dat de familie een actieve rol speelt in het bedrijf en ze de meerderheid van de aandelen in handen heeft. Vorig jaar ging Spaas Kaarsen aan de haal met deze prijs, daarvoor was Nelissen Steenfabrieken de laureaat.

“De Fakkel staat symbool voor het Limburgse familiebedrijf dat op verstandige wijze omspringt met zijn continuïteit en dat een duidelijke 'governance' geïmplementeerd heeft", zegt juryvoorzitter Pieter Vandekerkhof (UHasselt). "Zo verzekeren we de lokale verankering van onze bedrijven. Deze drie genomineerden geven alvast het goede voorbeeld en zijn een bron van inspiratie voor andere ondernemingen in de provincie." De andere juryleden zijn Jan Maurissen (Van Havermaet), Frank Cleeren (KPMG Law), Geert Motmans (Motmans & Partners), Steve Vanswartenbrouck (SVM Consulting) en Axelle Henrard (Voka Limburg).

Wie van de 3 is uw favoriet? Laat het weten in de reacties!