Dethier BBA

Dethier en Nelissen winnen op Belgian Building Awards

Met Bouwbedrijf Dethier als winnaar van de Digital Construction Award en met de Dubio-baksteen van Steenbakkerij Nelissen als laureaat van de Product Innovation Award, mochten 2 Limburgse bedrijven het hoogste schavot beklimmen op de Belgian Building Awards.

Het Alkense Bouwbedrijf Dethier is volgens de vakjury het best gedigitaliseerde bouwbedrijf van ons land. "De informatiseringsgraad van Dethier is sterk doorgedreven en kan een voorbeeld zijn voor sectorgenoten", aldus het oordeel. "Het bedrijf is doordrongen van de digitalisering en trekt dit helemaal door in haar communicatie, zowel intern als extern. Ook de toekomst ziet Dethier rooskleurig. Ze geloven sterk in big data. Daarmee willen ze kennis vanuit het verleden gebruiken om hun producten te verbeteren. Of om het met de woorden van afgevaardigd bestuurder Kevin Dethier te zeggen: “Voor Dethier staat intern innoveren gelijk aan extern beter presteren.”

Een tweede gouden medaille was er voor de Dubio-baksteen van Nelissen Steenfabrieken, een ontwerp van Roel Vandebeek. Hun onderscheiding heet de Product Innovation Award. "De jury heeft gekozen voor een productinnovatie die in al haar eenvoud de creativiteit van architecten en bouwheren triggert en het mogelijk maakt om ook zonder technologische hoogstandjes, van een buitengevel een visueel boeiend spektakel kan maken", zo staat in het verslag.

Ebema, genomineerd voor meest belevingsvolle beursstand, moest uiteindelijk nipt de duimen leggen. De hele uitslag van alle categorieën kan je nog eens rustig nalezen op Architectura.be.