dethier-1

Dethier gaat minstens 60% groeien in 2 jaar

Bouwbedrijf Dethier

in Alken is zoals men dat zegt 'goed bezig'. Waar de omzet in 2009 nog 20,8 miljoen bedroeg, is die vorig jaar toegenomen tot 27 miljoen. "En voor 2011 zullen we ergens achteraan in de 30 miljoen uitkomen," voorspelt afgevaardigd bestuurder Rob Dethier. Een stijging van minstens 60, mogelijk zelfs 90% in 2 jaar. De steile opmars heeft te maken met enkele grote projecten die het bedrijf wist binnen te halen. "Onder meer in Booischot bouwen we momenteel 67 woningen, goed voor 9 miljoen euro," aldus de bedrijfsleider. "We bouwen ook een nieuwe blok aan het psychiatrisch ziekenhuis van Ziekeren voor 7,5 miljoen en ontwikkelen zelf in Sint-Truiden een zone van 33 nieuwe woningen."

Dethier heeft intussen ook een tweede vestiging opgericht in Londerzeel. "Dat maakt het veel gemakkelijker om de operationele opvolging van onze werven op de as Brussel-Antwerpen te doen," legt Rob Dethier uit. "Mijn neef Eric zal vooral die vestiging aansturen, terwijl mijn dochter de kneepjes van het vak leert in Alken. Het was eerst de bedoeling om rond Brussel een overname te doen, maar toen dat niet direct lukte, zijn we zelf maar gestart."

Dat Dethier klaar is voor een grote stap voortwaarts, bewijzen ook de investeringen. "We hebben onlangs nog 880.000 euro vrijgemaakt voor 3 nieuwe torenkranen. Dit uiteraard bovenop de 'normale' investeringen," besluit de bedrijfsleider.