Nieuws Limburg Stories Dethier geeft toekomst gestalte met doordachte metamorfose
Limburg

Dethier geeft toekomst gestalte met doordachte metamorfose

Precies 75 jaar na de oprichting kiest Dethier heel bewust voor de start van een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis. De overdracht naar de derde generatie officialiseren co-CEO’s Vicky en Kevin Dethier met een gloednieuw gebouw en de volledige rebranding van hun merk. Le nouveau Dethier est arrivé!

‘Bouwgenoot sinds 1947’. Dat is de nieuwe slagzin waarmee Dethier de 75-jarige geschiedenis in de verf zet. Een ijkpunt op de historische tijdlijn die niet alleen het verleden van volgehouden vakmanschap eert, maar vooral ook het begin van een vruchtbaar vervolgverhaal aangeeft. Kevin Dethier legt de keuze voor deze slagzin uit: “Bouwgenoot verwijst naar bondgenoot. Onze sterkte is dat we altijd constructief meedenken met de collega’s, partners in het bouwproces en vooral met de klanten. Die kernwaarde heeft ons gebracht waar we nu staan en zal ook in de toekomst een ankerpunt zijn in de uitvoering van onze missie.” Concreet vertaalt Dethier de werkwijze in 4 sleutelbegrippen, die als een rode draad lopen door alle entiteiten van het bedrijf, zowel het bouwbedrijf als de ontwikkelingstak: COnstructief, COllectief, COrrect en COmmunicatief. “Daarmee is meteen onze visie voor de volgende 75 jaar scherpgesteld”, aldus Kevin Dethier.

Vernieuwing en toch vasthouden aan de bouwstenen van het verleden: dat is ook wat het nieuwe logo van Dethier uitstraalt (zie beeld hieronder). “We hebben bewust gekozen voor een evolutie en geen revolutie”, stellen de CEO’s. “Het logo is meer hedendaags en trendy, in overeenstemming met de nieuwe wind die sinds de toetreding van de derde generatie door het bedrijf waait. Tegelijk geven de herkenbare elementen aan dat we voortbouwen op de tradities en ervaringen die we in 75 jaar hebben opgebouwd.”

 

Ruimte voor ambitie
Een andere belichaming van de volgende episode die in de historiek is aangebroken, is de realisatie van een nieuw state of the art hoofdkwartier. Vicky Dethier licht toe: “Onze huidige vestiging is door de aanhoudende groei te klein geworden, waardoor actie vereist was om onze ambities vorm te kunnen geven. We hebben het ouderlijke huis op het naastgelegen perceel afgebroken om zo een nieuwe thuishaven te bouwen voor onze medewerkers. Na het bouwverlof zullen al onze collega’s thuiskomen in een nagelnieuwe, moderne werkomgeving, die ruimte biedt om hun enthousiasme en motivatie de vrije loop te laten. Bovendien is er in het nieuwe gebouw uitvoerig aandacht besteed aan duurzaamheid en ecologie. Ook op dat vlak hebben we de blik dus volledig op de toekomst gericht. De verhuizing naar de nieuwe infrastructuur zal het hele team een boost geven en de perspectieven op de bloeiende toekomst van ons bedrijf duidelijk maken. We zijn er klaar voor!”