(Foto: Evi Ramaekers)

Dethier opent nieuwe thuis met verjaardagstaart

Op industrieterrein De Kolmen in Alken is het nieuwe hoofdkantoor van bouwbedrijf Dethier officieel ingehuldigd. Zaakvoerders Kevin en Vicky Dethier wisten met veel enthousiasme de talrijke genodigden rond te leiden in de nieuwe thuisbasis en maakten van de gelegenheid gebruik om het 75-jarig bestaan van de onderneming in de kijker te plaatsen.

Door de nasleep van de coronacrisis werd de datum van de openingsreceptie een aantal keren achteruitgeschoven. De familie Dethier wou absoluut dat de gasten in een ongedwongen sfeer konden kennismaken met hun nieuwe hoofdkwartier, gebouwd op de plaats waar vroeger het ouderlijk huis stond. Het architectenbureau Grosemans-Heylen, dat als winnaar van de ontwerpwedstrijd uit de bus is gekomen, heeft er warm en knus kantoor van gemaakt. Een huiselijke villa, waar veel planten en afwerking met notelaarhout een fijn gevoel geven in de (Braziliaanse) betonarchitectuur. Je zou zeker niet vermoeden dat het pand midden op een industrieterrein is gevestigd...

Dethier heeft nog 2 andere redenen om te vieren. Zo is er de machtsoverdracht naar de derde generatie, die door de verhuizing een meer formeel karakter heeft gekregen. Vicky en Kevin Dethier fungeren nu als co-CEO's, terwijl ook andere familieleden nog operationele verantwoordelijkheden in het bedrijf opnemen.

Tot slot is er nog de verjaardag van Dethier, want de oprichting dateert van 1947, dus precies 75 jaar geleden. De traditierijke geschiedenis, met de nieuwbouw en het aantreden van de volgende generatie als meest recente ijkpunt op de tijdslijn, is wat de bouwonderneming dit weekend voor medewerkers, klanten, leveranciers en zakenpartners in de verf heeft gezet. In hun toespraak benadrukte de bedrijfsleiding de filosofie die altijd de rode draad heeft gevormd en in de toekomst nog belangrijker zal worden: COnstructief, COllectief, COrrect en COmmunicatief. Een visie die door de CO-ceo's nauwgezet zal bewaakt worden...

Over dit verhaal hebben we bij Made in Limburg ook een leuke podcast gemaakt, waarin Rob, Vicky en Kevin Dethier de geschiedenis, het heden én de toekomst van het bedrijf schetsen. Klik hier om naar deze boeiende podcast te luisteren!