Nieuws Limburg Deurwaarder Jan Kerkstoel overleden

Deurwaarder Jan Kerkstoel overleden

Deurwaarder Jan Kerkstoel overleden

Jan Kerkstoel, boegbeeld van het deurwaardersberoep, is zopas overleden op 84-jarige leeftijd. Hij stond gekend als één van de meest joviale mensen van Hasselt.

Jan Kerkstoel was één van de meest gekende gerechtsdeurwaarders van de provincie. Hij verrichte veel werk voor zijn beroepsgroep, ook al kreeg hij daar niet altijd de erkenning voor die hij verdiende. Ook in andere federaties en verenigingen, zoals die voor de vrije beroepen, was Jan Kerkstoel een voortrekker die graag de handen uit de mouwen stak.

Meer nog dan voor zijn professionele activiteiten, zal hij worden herinnerd als een bijzonder innemend en joviaal man. Een echte levensgenieter, die ervan hield om met andere prominente Hasselaren op regelmatige basis te keuvelen over koetjes en kalfjes. Eén van zijn vaste vriendengroepen, De Verenigde Arabische Emiraten genoemd, kwam wekelijks samen in café Cambrinus, nota bene een pand dat Jan Kerkstoel zelf had gekocht om het van de sloop te redden.

Eén van de projecten waarmee hij zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap gestalte gaf, was het Kadettenpleintje in de Hasseltse binnenstad. Een plek van rust, waar kunstwerken staan van zijn vrienden, zoals wijlen Louis Verbeeck.

Jan Kerkstoel sukkelde de afgelopen tijd met zijn gezondheid. Vooral na het overlijden van zijn echtgenote ging het minder goed met hem. Het is aan de gevolgen van zijn ziekte dat hij nu op 84-jarige leeftijd is overleden. De details over de afscheidsplechtigheid worden later bekendgemaakt. Onze redactie biedt de kinderen, kleinkinderen en de talrijke vrienden haar medeleven aan.

Reageer op dit bericht

Reacties

Guy O. 2022-11-17 17:00:46

Sterkte aan de familie

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.