exportawards-300×198

Deusjevoo, Zappware en Dôme Deco winnen Export Awards

De Unizo Export Awards 2012 gaan dit jaar naar de bedrijven Deusjevoo (Houthalen), Zappware (Hasselt) en Dôme Deco (Dilsen-Stokkem). Deze 3 Limburgse kmo's worden hiermee door Unizo-Limburg en het Limburgse provinciebestuur bekroond voor hun uitzonderlijke exportprestaties.

In de categorie voor beloftevolle startende exporteurs, ging de prijs naar decor- en standenbouwer Deusjevoo. Zaakvoerder Jo Peters en zijn team maken al sinds 1999 opmerkelijke beursstanden en decors voor binnen- en buitenlandse tv-programma's. Met de vraag om een decor te maken voor de Chinese versie van De Generatieshow (destijds met Bart Peeters), ging voor Deusjevoo de bal aan rollen in China. (Lees artikel hier).

Zappware is een Hasselts bedrijf dat in heel Europa soft- en hardware maakt voor interactieve toepassingen rond digitale televisie en toestellen als tablets en smartphones. Zij ontvangen de Export Award Europa voor de razendsnelle en erg succesvolle penetratie van de Europese markt. LRM is mede-aandeelhouder van Zappware. Een recent artikel over hun expansie, leest u hier.

De prijs voor wereldwijde export gaat naar Dôme Deco, een totaal interieurconcept van meubilair en decoratie, dat geëxporteerd wordt door het Dilsense bedrijf Eurofashion. Zaakvoerder Stefan Verheyen sloot hiervoor interessante contracten af in China en Hong Kong. Zijn verdere ambities liggen in alle BRIC-landen. Ook dit bedrijf was op deze website onlangs nog in het nieuws: klik hier.

De Unizo Exports Awards worden vrijdag officieel uitgereikt tijdens het jaarlijkse Feest van de Ondernemer. Er worden in Hangar 58 (Bokrijk) zo'n 1500 Limburgse ondernemers verwacht.

[caption id="attachment_14071" align="alignleft" width="500"] vlnr: Ludo Beulen (vz. Unizo), Patrick Vos (Zappware), Stefan Verheyen (Dôme Deco), Jo Peters (Deusjevoo en Bart Lodewyckx (dir. Unizo). [/caption]