Nieuws Limburg Dierick haalt Aldera onder glazen dak van Miniflat

Dierick haalt Aldera onder glazen dak van Miniflat

Dierick haalt Aldera onder glazen dak van Miniflat

Achttien jaar nadat de Beringse verandabouwer Miniflat de toenmalige concullega Aldera overnam, zullen ze weldra eindelijk onder dezelfde koepel fungeren. “Het heeft geen zin meer om ons als aparte bedrijven te profileren”, zegt Bert Dierick. “Aldera wordt Miniflat.”

We moeten terug naar 2001 toen Miniflat de specialist in aluminium veranda’s Aldera uit Sint-Job-in-‘t-Goor overnam. Beide werelden bleven naar de buitenwereld gescheiden, aangezien Miniflat zich profileerde met materialen als hout en staal. “We zijn op commercieel vlak altijd onafhankelijk blijven opereren”, zegt Bert Dierick. “Natuurlijk was én is er veel kruisbestuiving, maar we kozen ervoor om operationeel elk ons eigen ding te blijven doen.”

Toch wordt nu gekozen voor één merknaam die de veranda’s in alle soorten materialen overkoepelt. “Omdat we door de jaren heen naar elkaar zijn toegegroeid. Ook al zijn het andere materialen, onze manier van werken loopt intussen volledig gelijk. De professionele markt ziet ons ook als één bedrijf. En de tijd dat de consument alleen onder zijn eigen kerktoren kijkt, is voorbij. Dat alles maakt het logischer om verder te gaan onder één merknaam die de drie materialen aanbiedt: aluminium, hout en staal.”

Woonuitbreiding
En hoe het voor de rest is met Miniflat? “Uitstekend”, aldus Bert Dierick. “In 2017 vierden we ons vijftigjarig bestaan. Een terugblik op die periode leert dat ons traject bestaat uit zowel organische groei als overnames. We blijven in de toekomst inzetten op eigen producten en innovaties. En ook al zijn veranda’s onze reden van bestaan: we ontwerpen en bouwen nu ook steeds meer woonuitbreidingen, zoals poolhouses, tuinkantoren en terrasoverkappingen. We kunnen dus zeker nog 50 jaar mee…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer