dieter paredis

Dieter Paredis (Haletra) plotseling overleden

Afgelopen zondag is in Hasselt Dieter Paredis overleden. Hij was tot voor kort eigenaar van drukkerij Haletra in Houthalen-Helchteren. Dieter werd amper 44 jaar.

Het is met een zwaar gemoed dat de bedrijfsleiding van Haletra meldt dat hun voormalige eigenaar Dieter Paredis zopas is overleden. Hij vocht al een tijdje tegen ziekte, maar toch kwam zijn overlijden erg plots.

Bij Haletra, sinds kort gefusioneerd en gerund door drukkerij Chapo-Leën uit Hasselt, wordt verslagen gereageerd: "Dieter was niet alleen een visionair wat betreft de toekomst voor ons grafisch bedrijf, maar ook een geliefde collega en leidinggevende voor velen van ons", zo klinkt het. "Zijn onmiskenbare bijdrage aan het bedrijf zal voor altijd worden herinnerd. Hij stond aan de wieg van de nieuwe weg die Haletra samen met Chapo is ingeslagen onder de naam Haletra-Leën. Zijn visie voor de toekomst van Haletra heeft ons geïnspireerd, en zijn nalatenschap zal voortleven in elk aspect van ons werk."

Dieter geloofde sterk in de kracht van vooruitgang en investeerde het voorbije decennium aanzienlijk in de toekomst van het bedrijf, met name in nieuwe Heidelberg-drukpersen en een volledig machinepark voor groot formaat drukwerk (LFP). "Zijn visie heeft de welvaart van Haletra -en in het verlengde in Haletra-Leën- veiliggesteld voor de komende generaties", meldt de directie. "We danken hem voor zijn inzet en toewijding, want zijn bedrijf en de medewerkers waren -naast zijn kinderen en familie- hem het dierbaarst."

Namens de redactie bieden we Werner en Lut, Christiane, Veerle, Sara en de kinderen een warme blijk van medeleven aan. Online condoleren kan via deze link.

Een mooie reportage met Dieter Paredis kan je zien via deze link.