team different hotels

Different Hotels zet de stap naar het buitenland

De Limburgse hotelketen Different Hotels staat op het punt om over de grenzen nieuwe uitdagingen aan te gaan. Over enkele weken is de eerste deal volledig rond. CEO Rachida Naya heeft een team van jong talent klaargestoomd om de exploitatie van deze hotels in het buitenland op te nemen. Gezien deze strategische focus, zijn er in eigen streek andere prioriteiten.

Different Hotels baat in Limburg hotels uit als Carbon, Eburon, Ecu, M Hotel en Eurotel. Rolduc in Kerkrade, dat wordt gerund samen met de Van Melick-groep, is tot dusver de enige vestiging buiten Belgisch Limburg. Maar daar zal snel verandering in komen. Over enkele weken maakt CEO Rachida Naya de locatie bekend van de eerste, verre buitenlandse opdracht voor Different Hotels. "We gaan zelfs naar een ander continent om de uitrol van onze internationale strategie aan te vatten", vertelt ze. "In de komende maanden zullen we nog meer buitenlandse hotels gaan runnen. Ons team is er klaar voor. We hebben heel lang en intensief gewerkt met ons Future Leaders Program, waarin we jong, veelbelovend talent hebben opgeleid om verantwoordelijke functies binnen onze organisatie op te nemen (zie foto). Zij zijn klaar om ook in het buitenland hun takenpakket op te nemen en zodoende onze internationale expansie mee vorm te geven."

YUP
De nieuwe focus op buitenlandse groei maakt dat er in Limburg zelf ook enkele veranderingen op til zijn. "Je kunt niet alles tegelijk doen", weet Rachida Naya, die ook bestuurder is van Voka Limburg. "Soms moeten er keuzes worden gemaakt. Zo hebben we zopas het handelsfonds van het YUP Hotel in het centrum van Hasselt verkocht.

Different Hotels kondigt tot slot ook de opening aan van Jungle Genk, een zomerbar naast het M Hotel aan de Molenvijver. "De cocktails, DJ en andere ingrediënten voor een zomerse sfeer staan allemaal klaar", besluit Rachida Naya.