Nieuws Limburg Digitale innovatiefabriek neemt gamebedrijf over

Digitale innovatiefabriek neemt gamebedrijf over

Digitale innovatiefabriek neemt gamebedrijf over

Appwise en zusterbedrijf Wisemen hebben de overname gerealiseerd van Firewolf Studios uit Hasselt (Corda). Daarmee investeert de appbouwer en digitale integrator in de toekomst van gaming, Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). Het team van 5 game-experts zal de naam Banzai Studios krijgen.

“We geloven rotsvast in de toekomst van gamification, game based learning en emerging technologieën, waaronder Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR)”, zegt Steffen Brans, stichter en zaakvoerder van de snelgroeiende app-ontwikkelaar Appwise en digitale innovatiefabriek Wisemen in Diepenbeek. “Door de overname van Firewolf Studios bouwen we hierin meer toonaangevende expertise op.”

Firewolf Studios is een game- en animatiestudio die zich specialiseert in het ontwikkelen van custom games voor training, educatie en advertising doeleinden. Hun games toveren vaak droge materie om in interactieve en meeslepende ervaringen, voor jong en oud. Ze staan ook wel bekend door de ontwikkeling van games als Zomerbingel voor VAN IN, het 2 miljoen keer gespeelde ShoutOut voor Betcenter en De Rode Matroos voor Uitgeverij Averbode. Ook bouwden ze tal van configurators en simulatoren, waaronder een compressor voor Atlas Copco.

“De Belgische gameindustrie heeft zich op korte tijd ontwikkeld tot een speler met internationale reputatie”, zegt Stijn Mommen, ex-CEO van Firewolf Studios en professor gamedesign aan de LUCA School of Arts. “Onze game-opleidingen behoren tot de wereldtop en gameontwikkelaars krijgen steeds meer de kans om hun stempel te drukken op het internationale gamelandschap.”

Appwise en Wisemen, de digitale ontwikkelaar van Steffen Brans, neemt nu Firewolf Studios over. “Het bedrijf stond al een tijdje op onze radar”, legt Steffen Brans uit. “Hun games tonen wat de huidige lichting gameontwikkelaars in zijn mars heeft. We zijn gecharmeerd door hun talent en honger om uit te groeien tot een gevestigde waarde in de sector.” Het team van 5 mensen vervoegt de equipe van 42 bij Appwise en Wisemen. “Door de handen in elkaar te slaan kunnen we onze expertise bundelen en co-creaties neerzetten die onze gebruikers van hun sokken zullen blazen en een positieve impact kunnen creëren.”

De nieuwe studio wordt Banzai gedoopt: “Er werd bewust gekozen voor een nieuw alter-ego”, zegt Stijn. “Op deze manier kunnen we onze identiteit en creativiteit de vrije loop laten gaan onder een eigen vlag, maar toch de synergie met Appwise en Wisemen volledig tot zijn recht laten komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.